Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Vooruitgang én plezier bij fc Harlingen JO10-1

10-02-2019

Tzummarum JO10-1 – fc Harlingen JO10-1.

De eerste wedstrijd van de competitie gelijk tegen de beste van de vorige competitie en die keeper van de tegenstander die was zo goed. Dat is waar de spelers van JO10 mee in hun hoofd liepen voor de wedstrijd. Maar de toppers van JO10 zijn enorm gegroeid als team de afgelopen tijd. En dat was ook gelijk te zien in het veld.

Al kwamen we met 1-0 achter ze bleven heerlijk samen voetballen en overspelen. fc Harlingen bleef druk zetten en Luuk schoot de bal netjes in de hoek. 1-1. De keeper was te passeren en ze hadden volgens hun zijn zwakke hoek ontdekt. fc Harlingen was op dit moment sterker en bleef maar aanvallen. Kans na kans maar de keeper pakte vaak een bal of tikte hem naar een hoekschop.

Uit een van de hoekschoppen kwam fc Harlingen weer door Luuk op 2-1 voorsprong wat meer dan verdiend was. JO10 bleef heerlijk voetballen en aanvallen met veel kansen maar ze wilden niet het net doen bollen. Stiekeme kansen voor Tzummarum kwamen er en die troffen wel het doel. Ondanks de goede verdediging en het goede keeperswerk van Karlijn kwam JO10 achter met 3-2. Maar ze bleven voetballen en Kaydin, Jens en Daan kregen kansen maar steeds net niet een goal. Weer een kans voor Tzummarum en deze trof weer het doel 4-2. Met deze stand gingen we de rust in.

De tweede helft gaf geen ander beeld als in de eerste. fc Harlingen viel aan en wilde winnen een prachtig schot van Thije in de bovenhoek zorgde voor de 4-3. Het werd spannend en Tzummarum werd wat feller en slimmer. JO10 bleef sterk en kreeg vol op kansen maar de keeper hield alles tegen. Twee uitvallen van de tegenstander zorgde voor de eindstand 6-3. Maar wat hebben ze gestreden en wat een mooi samenspel hebben ze laten zien.
Een genot om naar te kijken en wat een vooruitgang en vooral plezier hebben ze in het voetballen.

Komende zaterdag gaan we er weer voor, tegen GAVC om 10.00 uur thuis bij fc Harlingen. Komt u ook naar deze toppers kijken?

Sponsoren