Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Voortvarende start fc Harlingen VR1

17-10-2022

Het seizoen ‘22-’23 is weer begonnen en de Vrouwen 1 kenden een voortvarende start. De eerste bekerwedstrijd tegen AVC werd met 2-0 verloren, maar daarna volgde een mooie ommezwaai voor het vlaggenschip van de damesafdeling met een 3-1 overwinning op ST BMJ VR2.

Ook de competitie is weer los, nog een kleine samenvatting van de eerste wedstrijden:

24 september Mulier – fc Harlingen
Op een zonnige zaterdagmiddag begon de competitie tegen Mulier. Harlingen kwam na een half uurtje spelen op achterstand te staan, waarna Ashley vlak voor rust de score op 1-1 zette. Waar Mulier de eerste helft het betere van het spel had, kwam Harlingen in de 2e helft beter uit de box. Kort na het fluitsignaal was het Meike die ons weer op voorsprong zette, en aansluitend Inez die de 3-1 maakte. Mulier kwam nog met een doelpunt terug in de wedstrijd, maar het was Meike die de wedstrijd 10 minuten voor tijd besliste met de 4-2. De eerste drie punten in de pocket.

3 oktober fc Harlingen – ST WBM
De wedstrijd die gepland stond op zaterdag, werd verplaatst naar de maandagavond in verband met spelerstekort. WBM kwam die avond na 35 minuten te hebben gespeeld op 0-1 voorsprong, waarna Harlingen een minuut later via Meike de stand weer gelijk trok. Pas in de tweede helft kon Harlingen een doorbraak forceren door de 2-1 van Meike. Tegen het einde van de wedstrijd was het Demi die met goed doorzetten de beslissende 3-1 op het scorebord zette. Hiermee houdt Harlingen de 1e plaats bezet.

8 oktober WPB – fc Harlingen
De wedstrijd waar menig iemand niet naar uit keek, de wedstrijd tegen Waterpoortboys. Waar de wedstrijd vorig seizoen na krap een half uur te hebben gespeeld werd gestaakt, gingen de dames nu voor minstens het dubbele. Na 2 minuten spelen ging het al mis, 1-0 achter. Harlingen kwam via Meike wel weer op gelijke hoogte, maar toen ging het snel en kwam Harlingen op 3-1 achterstand. Eerste helft overleeft, op naar de tweede. Harlingen rook bloed en opende 2 minuten in de tweede helft de score via Meike, 3-2. Rond de 55e minuut was het Meike die de hattrick maakte en de stand weer op 3-3 zette. Na een uur spelen leek het even weer mis te gaan, een speler van WPB zat al met het hoofd bij het gevecht van Badr die avond en vond het nodig een speler van Harlingen te slaan, rood kaartje was het antwoord. Hierna wist Harlingen via een goede actie van Ashley de stand op 3-4 te zetten en was het Meike die met haar vierde doelpunt de eindstand bepaalde: 3-5 winst.

15 oktober fc Harlingen – WWS
De fantastische start van het seizoen kreeg een vervolg tegen Warga. Een goede wedstrijd was het allerminst die dag. Harlingen wist dit keer de score te openen met een prachtige vrije trap van Deveny. Tien minuten later was het Nina die uit ogenschijnlijk buitenspel de score op 2-0 zette. Kort voor rust kwam WWS terug via een penalty, 2-1 ruststand. Na het bekertje ranja was het Meike die Harlingen op 3-1 zette, waar kort erna het tegenantwoord van WWS kwam en de 3-2 op het scorebord verscheen. Het laatste half uur was overleven, maar het lukte de stand vast te houden.

Meer foto’s van deze wedstrijd zie je HIER

En zo staan de dames na 4 wedstrijden te hebben gespeeld, op de eerste plaats met 12 punten. Op 29 oktober keren we terug met een uitwedstrijd tegen Scharnegoutum. Aftrap van dit duel is om 12:15 uur.

 

Sponsoren