Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Voortgang opleiding KNVB Juniorentrainer

28-10-2022

Een initiatief vanuit de jeugdcommissie bij fc Harlingen heeft ervoor gezorgd dat een 9-tal trainers de opleiding juniorentrainer van de KNVB zijn gaan volgen. De opleidingscursus is verspreid over een periode van 12 tot 14 weken. Na deze opleiding hebben de trainers officieel de bevoegdheid om de jeugd van Onder 8 t/m Onder 19 te trainen.

Afgelopen woensdag was het voor de derde keer dat de groep cursisten samenkwamen bij fc Harlingen. Onder leiding van – docent bij KNVB Academy – Douwe de Val gingen de cursisten het veld op en werden er trainingen gegeven. De jongens en meisjes van JO15 en MO15 kregen training van één van de trainers in opleiding waarbij de rest moest observeren en beoordelen. Deze week was het thema aanvallen.

De trainer-coach heeft een ontzettend belangrijke rol binnen het voetbal. Hij of zij is niet alleen het rolmodel voor de spelers, maar ze hebben ook een voorbeeldfunctie richting onze vereniging, ouders, arbitrage en de tegenstander. Daarnaast draagt de trainer-coach zorg voor het begeleiden van spelers, het verzorgen van de trainingen én het coachen van de wedstrijden. Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de trainer-coach jeugdige voetballers of jongvolwassenen met plezier nóg beter leert voetballen.

Lees het vorige artikel HIER

 

Volg jij ons ook al via de socials?

Sponsoren