Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Voorlopige team indelingen seizoen 2019-2020

29-05-2019

Voorlopige team indelingen seizoen 2019-2020

De afgelopen periode is er door een aantal vrijwilligers veel gesproken en nagedacht over de indeling van de jeugdelftallen voor het komende voetbalseizoen. Mede door de inzet van al deze vrijwilligers is het weer gelukt om ook dit jaar tot een zorgvuldig gekozen, voorlopige indeling te komen. De indelingen zijn in overleg met de trainers gemaakt, waarbij ook is gekeken naar evaluaties van het afgelopen seizoen van trainers en leiders.

Ook dit jaar hebben we denk ik zoveel mogelijk rekening gehouden met alle adviezen en wensen. Het is helaas niet mogelijk om aan alle adviezen en wensen tegemoet te komen. Er is getracht om een zo goed mogelijke indeling te maken, waarbij iedere speler zich op zijn eigen niveau kan ontwikkelen en met plezier bij fc Harlingen voetbalt. 

Het streven is dat iedere speler, op zijn eigen niveau kan voetballen. Spelers moeten niet op hun tenen lopen om het niveau aan te kunnen. Aan de andere kant moeten spelers die wat verder zijn in hun ontwikkeling, wat meer uitdaging kunnen krijgen.

Elke indeling kent mee- en tegenvallers. Het is heel goed mogelijk dat een speler niet bij vrienden, klasgenoten of voormalig teamgenoten wordt ingedeeld. Ook is het mogelijk dat een speler in een lager team wordt ingedeeld dan dat hij of zij (of de ouders) had(den) verwacht/gehoopt. Uiteraard kan dit een teleurstelling zijn. De ouders spelen een belangrijke rol bij het verwerken van een eventuele teleurstelling. We kunnen ons goed voorstellen dat spelers (en ouders) soms teleurgesteld zijn, maar hopen toch dat iedereen weer plezier vindt in het nieuwe team.

De voorlopige indeling is uiteraard onder voorbehoud. Tot aan de start van het seizoen kunnen er nog spelers bij komen en/of vertrekken, waardoor mogelijk aanpassingen in deze indeling nodig kunnen zijn.

Bij de JO8, JO9 en JO10 is één voorlopige selectie gemaakt, dit omdat er de afgelopen periode, en daar zijn we uiteraard erg blij mee, veel nieuwe jongens en meisjes aan het trainen zijn en nog onduidelijk is hoe we de teams gaan indelen. Zodra we e.e.a. goed in kaart hebben zal er in overleg met trainer(s) en leider(s) een indelingen gemaakt worden.

De indelingen van de senioren, dames en meisjes teams volgen z.s.m.

Inmiddels zijn bij de meeste teams jeugdtrainers en leiders gevonden. De komende periode gaan we voor elk team op zoek naar leiders. Wij hopen dat onze jeugd weer op voldoende ondersteuning mag rekenen. Zodra alles bekend is zullen we ook dit bekend maken.

Het nieuwe seizoen start eind augustus. Bericht over de start van de trainingen volgt tijdig door de leiders/trainers.

De ervaring heeft ons geleerd dat er na deze voorlopige indeling nog vragen kunnen zijn. Ook kan het zijn dat wij ondanks de controle een spelfout in een naam hebben laten staan. In beide gevallen kun je dit alleen via het mailadres jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl  aan ons doorgeven.

Nieuwe leden welkom?
We streven erna dat zoveel mogelijk leden kunnen genieten van voetballen bij onze mooie vereniging. Ken je dergelijke potentiële nieuwe leden? Laat ze vooral contact met ons opnemen!

Sponsoren