Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Voetbaltaal spreekt iedereen!

01-03-2023

Het is de één van de weinige bestedingen die de asielzoekers hebben, maar ze zijn er maar wat blij mee! Voetballen bij fc Harlingen.

Onder begeleiding loopt de groep asielzoekers twee keer in de week van de Nieuwe Vissershaven naar de Oosterparkweg. Dan mogen ze bij fc Harlingen voetballen en proberen ze voor even hun zorgen te vergeten. Het zijn asielzoekers die in tijdelijke noodopvang zitten op het rivier cruiseschip ‘River Diamond’. Woonbegeleiders laten weten dat de asielzoekers het niet makkelijk hebben maar dat ze met open armen worden ontvangen bij fc Harlingen. Inmiddels hebben ze de eerste Nederlandse woordjes al aardig onder de knie en hoor je de groep van verre al “hoi” roepen.

Vanaf het begin was er al snel een klik tussen de groep asielzoekers en fc Harlingen. “het geeft de jongens een enorme boost dat ze zich hier zo welkom voelen”, laat dagbesteding coördinator Sue Smeding weten. Er zijn heel duidelijke afspraken gemaakt en dat werkt prima! Buiten wat activiteiten met vrijwilligers om hebben de asielzoekers weinig en is het spelen van voetbal een geweldig remedie om even alles te vergeten. Na maanden van ‘trainen’ werd er afgelopen zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen de JO19-1 van fc Harlingen. Zondag 5 maart staat er een volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan speelt fc Diamond tegen het Tweede elftal van fc Harlingen. Wethouder Hendrik Sijtsma zal om 13.00 uur het startsein van die wedstrijd geven.

Foto’s: David Schuurs

Sponsoren