Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Vlaggenschip fc Harlingen blijft op koers!

03-04-2023

fc Harlingen heeft zondag op Terschelling heel goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Op Midsland werd SC Terschelling met 1-0 verslagen. Ook zag men concurrent Nieuw-Roden uitglijden tegen Tijnje waardoor de voorsprong nu acht punten is, maar Nieuw-Roden nog een wedstrijd in te halen heeft.
Bote Teerling was met kotter YE42 vol supporters richting het eiland gevaren en zo kon fc Harlingen zich verzekeren van een groep van zo’n vijftig supporters die de oversteek maakten.

Wind en Wadden: twee dingen die eigenlijk onafscheidelijk zijn van elkaar.
Het waaide stevig afgelopen zondag en fc Harlingen koos ervoor om de eerste helft tegen de wind in te spelen.
De gasten traden aan met Jesse Jaasma in het doel. Martijn Homminga, Youri Bouma, Marco de Boer, Ivo Wilkeshuis, Arjan Outhuyse, Reinier v/d Stap, Mateusz IJpe, Eemko Zandberg, Sander Zeilmaker en Kevin Hoekstra maakten het elftal compleet.

Beide ploegen zijn wat wind betreft natuurlijk wel wat gewend, maar de straffe noordoostenwind van zondag maakte het voetballen er niet makkelijker op. De eerste echt grote kans voor fc Harlingen was halverwege de eerste helft. Een voorzet van Kevin Hoekstra werd door Remko Zandberg net over het doel gekopt. Veel meer grote kansen waren er eigenlijk niet en zoals gezegd was het moeilijk voetballen met de harde wind. Tot de rust werd er niet gescoord en ging men, net als vorig seizoen, met een gelijke stand de rust in.

Na de rust was het direct Remko Zandberg die weer een kans kreeg, maar hij miste het doel op een haar. Uiteindelijk is er ruim een uur gespeeld als Arjan Outhuyse de 0-1 tussen de palen te schieten. Wessel Roorda werd gebracht voor Kevin Hoekstra en Frank Claasz Coockson voor Sander Zeilmaker. Reinier v/d Stap kreeg nog een goede kans op 0-2, maar zijn inzet ging naast. fc Harlingen bleef op zoek naar nog een doelpunt. Ook toen Jarno Attema erin kwam voor Arjan Outhuyse. Het bleef echter bij dat ene doelpunt waarmee Arjan zich tot matchwinner kroonde.

Drie punten dus in de altijd lastige uitwedstrijd op Terschelling. Een belangrijke bleek na afloop, want concurrent Nieuw-Roden verloor van hekkensluiter Tijnje en dus heeft fc Harlingen nu in theorie vijf punten voorsprong.

Paasweekend is er een inhaalweekend. fc Harlingen is dan vrij. De eerstvolgende wedstrijd is op 16 april. Dan komt Blue Boys op bezoek en daar hebben onze mannen nog wel een appeltje mee te schillen…

Lees ook het artikel van de Leeuwarder Courant.

Bovenstaande foto: LC

@fcharlingen

Sponsoren