Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Vierde plaats voor MO15 in Dokkum

19-06-2023

Afgelopen zaterdag vertrokken de meiden van onze MO15 al vroeg richting Dokkum waar zij deelnamen aan de Girls Day georganiseerd door Be Quick Dokkum. Aangekomen op sportpark Tolhuispark bleken er aardig wat teams mee te doen. Van Harlingen tot Marum en van Dokkum tot Oosterwolde. Wij troffen in ieder geval allemaal teams waar we nog niet eerder tegen hadden gespeeld.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen GAVC en de meiden begonnen sterk aan het toernooi, want de eerste wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. Daarna tegen eerste klasser Oosterwolde. Ook nu waren de meiden de betere, maar kwamen niet verder dan 1-1. Vier punten uit twee wedstrijden is een prima start van een toernooi, dus niks aan de hand. Toen de derde wedstrijd. Tegenstander was Marum. Een sterk team, uitkomend in de eerste klasse, en zij zouden uiteindelijk de kampioen worden. De wedstrijden duurden een kwartiertje, dus onze meiden gingen er weer vol gas tegenaan en hielden knap een punt over aan deze wedstrijd en dat tegen een ploeg dat de overige wedstrijden telkens won. Goed gedaan meiden!

De tweede plaats was nog binnen bereik, maar naarmate de ochtend vorderde werd het ook warmer. De wedstrijd tegen de gastvrouwen van Be Quick Dokkum, spelend in de hoofdklasse, ging het wat moeizamer en werd met (maar) 1-0 verloren. De laatste wedstrijd werden de pijntjes zichtbaar en was de tank leeg. Tegen hoofdklasser Feansters werd ook met 1-0 verloren. Uiteindelijk resulteerde dit in de vierde plaats en een mooie beker.

Tussendoor was er in de pauzes nog het schieten op het ‘gatendoek’. Hierbij behaalden onze meiden de meeste punten en wonnen hiermee een taart voor het hele team. Al met al een mooi resultaat op een warme zomerdag in juni!

 

Sponsoren