Nieuws Blijf altijd op de hoogte

VERSLAG BIJEENKOMST TRAINERS/LEIDERS VAN 13 SEPTEMBER 2018

14-09-2018

Jeugdvoorzitter Hilko Mulder opende de bijeenkomst door iedereen te verwelkomen voor ieders komst. Op een paar afmeldingen na, welke overigens ruim van te voren keurig gemeld waren, was het een grote aanwezigheid van leiders en trainers.
Het doel van deze bijeenkomst was door elkaar te ontmoeten en elkaar te kennen de verbintenis binnen fc Harlingen te vergroten. Door elkaar te leren kennen wordt het gemakkelijker om iemand aan te spreken indien er een uitdaging op wat voor een gebied ook is. Belangrijk is een goede seizoenstart te maken en ook voor eventuele nieuwe leiders/trainers alles duidelijk te maken. Het bestuur maakte nogmaals duidelijk dat als je plezier hebt, de prestaties vanzelf komen. Plezier betekent dat iedereen bij de vereniging zichzelf kan zijn, leuke trainingen met vrienden/vriendinnen heeft voor een wekelijkse prestatie tijdens de voetbalzaterdag. Plezier en prestatie gaan hand in hand bij fc Harlingen. Via de mail hadden alle leiders en trainers het “handboek leider/trainer” toegezonden gekregen en kon het deze avond besproken worden. Zo kwamen onder andere de taken/ verantwoordelijkheden en gedragsregels tijdens de trainingen en wedstrijden aan bod. Maar wat werd er nog meer besproken?

Vrijwilligerswerk

Hilko kon de avond beginnen met zeer positief nieuws. Elk team is nu voorzien van leiders en trainers. Maar elke team kan gewoon niet zonder ouders. En dus werd er nogmaals een oproep gedaan om ouders te vragen voor vrijwilligerswerk. Dit bestaat niet alleen uit kantine diensten draaien. Een team heeft namelijk ook chauffeurs nodig voor de uitwedstrijden, vanaf de JO13 zijn er vlaggers nodig maar ook scheidsrechters zijn altijd van harte welkom. En hoe leuk is het om het wedstrijdverslag op de website te lezen? Een idee van 1 van de aanwezigen was dan ook om een avond voor de ouders te organiseren. Dit initiatief zou dan wel van de leider moeten komen om een kleine bijeenkomst te regelen voor de ouders van de kinderen (denk aan een half uurtje voor de wedstrijd of training bijvoorbeeld). De ouders kunnen dan ingelicht worden door de desbetreffende leider/trainer van het team over het komende seizoen en er kan gevraagd worden naar wat de ouders eventueel zouden willen betekenen voor fc Harlingen.

Vervallen JO9

Een kleine tegenslag was er wel te melden binnen de teams van fc Harlingen. Vanwege diverse opzeggingen aan het begin van dit nieuwe seizoen komt er een team te vervallen. Dit betreft de JO9. Dit wordt ten zeerste betreurd omdat er altijd andere kinderen de dupe van worden. Gelukkig is er een passende oplossing gevonden en de kinderen worden heringedeeld in de JO8 en JO10.

Herkenbare kledinglijn

Voor de leiders en trainers binnen fc Harlingen komt er een herkenbare kledinglijn. Ook is er een nieuwe shirtsponsor voor de JO13-2 en de MO17 gevonden maar daarover later meer.

De bijeenkomst werd als zeer positief ervaren en zo rond de winterstop zal er weer een bijeenkomst zijn. Alle trainers/leiders zullen op tijd hiervan op de hoogte worden gesteld.

Sponsoren