Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Vermakelijke stadsderby tussen fc Harlingen JO12-1 – sc Franeker JO12-2

28-11-2022

Nederland-Duitsland, Cambuur-Heerenveen of Ajax-Feyenoord? Nee afgelopen zaterdag had fc Harlingen JO12-1 om half 12 een thuiswedstrijd tegen JO12-2 van sc Franeker.

Onze jongens hadden er zin in, en de tegenstander ook. Franeker stond net een plekje lager in de competitie, dus onze jongens gingen voor minimaal een gelijkspel of winst deze wedstrijd.

De eerste helft was vermakelijk voor de toeschouwers en spannend voor onze spelers. Het ging gelijk op en beide teams hadden af en toe kansen voor de goals. Halverwege de eerste helft zette fc Harlingen wat meer druk, maar door een goede verdediging van Franeker ging de bal er net niet in. Met het gevoel dat er 3 punten te halen waren ging fc Harlingen de rust in.

De 2e helft was een voortzetting van de eerste helft. fc Harlingen ging door met wat ze deden, en dit werd snel beloond met een 1-0. Franeker zette direct hierna meer druk, en het spel werd wat ruwer. Onze jongens lieten zich niet het kaas van hun brood eten, dus moest de scheidsrechter wat meer in grijpen en werd de wedstrijd vanwege enkele onbedoelde botsingen wat vaker stilgelegd. Franeker wist laat in de 2e helft wel de gelijkmaker te scoren. Met nog 5 minuten te gaan, kreeg fc Harlingen nog meerdere kansen en werd ook onze verdediging nog aan het werk gezet. Maar bij het affluiten was de stand 1-1.

Ondanks de soms felle en ruwe 2e helft, werden sportief de handen geschud en de penalty’s genomen. Volgende week eerst maar weer op bezoek bij SC Berlikum om 10.15 uur. En met nog geen verloren wedstrijd deze competitie ronde kan het voor de JO12-1 nog alle kanten op!

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

 

Mis niks en volg ons ook via de socials

Sponsoren