Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Verlies in Stavoren maar winst tegen Scharnegoutum voor VR1

13-12-2019

Fc Harlingen VR1 verliest in Stavoren maar wint tegen Scharnegoutum
Afgelopen woensdag stond de inhaal wedstrijd tegen QVC VR1 op het programma. Na de winst tegen Scharnegoutum VR1 van afgelopen zaterdag hoopten de dames een goed vervolg te geven.

7 december: fc Harlingen VR1 – Scharnegoutum VR1
We beginnen met de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Scharnegoutum, dat een plaats boven fc Harlingen staat, kwam op bezoek. Na de lunch en teambespreking kon er door pupil van de week Bente worden afgetrapt. Bente gaf het goede voorbeeld en om 14:00 uur kon er worden gevoetbald.

Fc Harlingen ging goed van start met een aantal kansen en degelijk voetbal. Het was pas na 20 minuten dat er gescoord werd. Na een aanval op rechts werd de bal goed terug gelegd op Sascha die de bal netjes in de linkerhoek schoot. Fc Harlingen kon de 1-0 voorsprong helaas niet lang volhouden, daar een minuut later de 1-1 er al weer in lag. Fc Harlingen had de wedstrijd onder controle, er werd alleen niet meer gescoord voor rust.

fc Harlingen VR1

Na de rust ging fc Harlingen op dezelfde voet verder. Na een aantal grote kansen was het in de 70e minuut raak voor fc Harlingen. Een aanval via de rechter kant werd uiteindelijk in eigen doel gewerkt door de verdediger van Scharnegoutum en zette fc Harlingen op een verdiende voorsprong. Er werd nog 20 minuten lang gestreden als leeuwen. Fc Harlingen kon de stand volhouden en haalde daarmee de eerste overwinning in de competitie binnen. Foto’s van de wedstrijd gemaakt door Peter IJdema zie je HIER

11 december: QVC VR1 – fc Harlingen VR1
Afgelopen woensdag stond de inhaal wedstrijd tegen QVC op het programma. Fc Harlingen reisde met 11 man af naar Stavoren. Om 20:00 uur werd er afgetrapt en fc Harlingen was in evenwicht tegen QVC. Het was na 14 minuten te hebben gespeeld dat QVC de 1-0 noteerde. 6 minuten later was het weer raak voor QVC, wat met 2-0 ook de rust in ging.

Na de rust ging fc Harlingen met 10 verder. Het verschil was niet te zien op het veld, daar fc Harlingen verdedigend sterk stond. In de 53e minuut viel de 3-0 voor QVC en in de 75e minuut werd de 4-0 eindstand op het scorebord gezet. Fc Harlingen had ondanks een man minder in de tweede helft goed strijd geleverd en werd de score verdienstelijk gedrukt.

Zaterdag stond de wedstrijd tegen SDS op het programma, deze is verplaatst naar volgend jaar dus gaan de dames de winterstop in. We keren weer terug op 1 februari 2020 met de uitwedstrijd tegen Oudega VR1. De eerste wedstrijd eindigde een 6-0 verlies. Oudega staat na tien wedstrijden op de 5e plaats met 17 punten.

Sponsoren