Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Verdiend punt voor fc Harlingen JO17-1

27-10-2019

Verdiend punt voor fc Harlingen JO17-1

Afgelopen zaterdag moest onze 17 -1 afreizen naar Irnsum om daar met het gelijknamige 17 – 1 de strijd aan te binden. Er waren een viertal afwezigen deze keer maar de invallers Martijn, Hessel en Noah deden deze wedstrijd mee met de mannen van Henk, Arjan en Melle.

De wedstrijd begon goed voor de mannen. Na een minuut of vier spelen kwamen ze namelijk al op een 0 – 1 voorsprong toen een corner van Jesper door Allard werd ingekopt via de keeper voor de voeten van Noah kwam en die schoot binnen. Een mooie start voor de jongens. Het eerste kwartier bleef ook voor fc Harlingen waarbij moet worden aangetekend dat Irnsum ook een kans kreeg maar de verdediging met Justin, Martijn, Hessel, Mika en Rutger en keeper Tim hield stand. Even leek Lahcen de stand op 0 – 2 te brengen maar zijn schot ging net naast.

Hierna pakte Irnsum het initiatief terug en dat resulteerde ook al gauw in de gelijkmaker. Na een goed half uur weer een beste kans voor de thuisploeg maar gelukkig werd deze om zeep geholpen. Na een mooie fc Harlingen komt Allard voorbij de keeper maar op het moment dat hij kan scoren glijdt hij jammerlijk uit. De volgende aanval van Irnsum was echter wel raak. Het moet gezegd worden dat het een goede aanval was van de oranjehemden, die knap werd afgemaakt. Ook moet keeper Tim nog een keer redden in een 1 tegen 1 situatie en met een 2 – 1 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust pakt fc Harlingen de draad weer op. Het middenveld met Keaton, Allard, Jesper, Jens en Ernst krijgt weer grip op de wedstrijd en na een minuut heeft het al resultaat. Van achteruit stoomt Martijn op speelt de bal naar Jesper en diens voorzet wordt goed ingekopt door Noah 2 – 2. Fc Harlingen zet door en krijgt ook wel kansjes via onder andere Allard en Lahcen maar zij weten het net helaas niet te vinden. De wedstrijd kantelt hierna weer een beetje en Martijn moet achterin aan de noodrem trekken en Irnsum krijgt een penalty. Deze wordt echter naast geschoten zodat de stevige strijd in evenwicht blijft. Toch zal Irnsum hierna opnieuw een voorsprong nemen. Geklungel in de fc verdediging wordt afgestraft 3 – 2.

Fc Harlingen gaat achterin 1 op 1 spelen om alsnog een punt mee te nemen naar de havenstad maar deze tactiek lijkt al snel ten einde als Irnsum wederom (een terechte) penalty krijgt. Een andere speler achter de bal en die had goed naar zijn missende teamgenoot gekeken want het was een kopie van de eerste, wederom naast. We leven nog! De jongens rechten nog eenmaal de rug en na een kans voor Allard was het uiteindelijk Keaton die de terechte 3 – 3 eindstand op het bord zette.

Al met al een verdiend punt voor de jongens die erin bleven geloven. Klasse!

Sponsoren