Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Veel spelplezier bij JO8

10-11-2018

Veel spelplezier bij JO8

Vanochtend ontving fc Harlingen JO8 om 09.00 uur SC Bolsward JO8-2 op het sportpark van fc Harlingen. En officieel worden de uitslagen en standen niet gepubliceerd vanwege het vergroten van het spelplezier van deze pupillen. Toch willen we de ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden er niet van onthouden wat een plezier deze groep spelers elke week met elkaar hebben. Vandaar een kort wedstrijdverslag van wat er zich vanochtend afspeelde bij deze wedstrijd. Nog leuker is het natuurlijk om ze zelf te zien spelen maar voor degene die hier niet bij konden zijn een klein verslagje.

Lasse, Anne-Jeppe, Lucas, Almoutaz, Jesper, Rutger, Bente, Luquenio en Kyron hadden er weer ontzettend veel zin in. En SC Bolsward ook! Het zal wel aan het onstuimige weer hebben gelegen, want dat was het begin van de wedstrijd ook.

Beide teams gingen er vol in. Na kansen over en weer wist fc Harlingen na 8 minuten door Jesper op 2-0 te komen. Hierna zette SC Bolsward door. Maar door goed verdedigen van Lasse en Luquenio én niet te vergeten onze keepster Bente die een paar gevaarlijke ballen wist tegen te houden. fc Harlingen kon vlak voor de rust door goed samenspel tussen tussen Kyron, Anne-Jeppe en Lucas de bal doorgeven aan Almoutaz. Hij aarzelde niet en wist de bal in de goal te werken 3-0.

 

De jongens én dame van fc Harlingen dachten na de rust op hun gemak de wedstrijd te kunnen uitspelen. Niks was minder waar. SC Bolsward ging ervoor en zo was het 3-2. Het team werd weer even wakker geschud. SC Bolsward kreeg daarna nog een paar goede kansen maar Bente stond haar vrouwtje in het goal, mede geholpen door de rest van het team. Rutger speelde even later goed de bal door en via via wist Jesper de 4-2 te maken. Snel daarop gevolgd door de 5-3 door Almoutaz. Ondanks aandringen van SC Bolsward wist fc Harlingen de winst te behouden. Nadat iedereen nog een penalty had genomen werden de handen geschud en ging men snel naar de kleedkamer. Het is leuk om te zien dat de jongste jeugd zoveel plezier beleeft en enthousiasme heeft aan een sportief potje voetbal. Volgende week zijn ze een weekeind vrij.

Sponsoren