Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Vechtlust gekoppeld aan plezier voor JO11-1

19-02-2019

Stormvogels JO11-1 – fc Harlingen JO11-1

Afgelopen zaterdag verzamelden we om 10 uur bij het vierkant om richting het verre Achlum te vertrekken. Ruben had zich aangepast aan de tijdzone waar we gingen voetballen en was met zijn vader alvast vooruit gegaan op de fiets. Na een minuut of 5 kwam Achlum al in zicht en een stoet aan auto’s kronkelde door het dorp richting het voetbalveld. We waren ruim op tijd dus de meegereisde supporters gingen op zoek naar een lekkere bak koffie. Die was snel gevonden alleen was het nu even afwachten wie er ging betalen aangezien er niet gepind kon worden. Dit probleem was snel opgelost en onder heerlijk voorjaarszonnetje wachten we tot onze jongens aan de wedstrijd konden beginnen.

Na een behoorlijke lange warming up, de wedstrijd ervoor liep zo’n twintig minuten uit, werd er dan eindelijk begonnen aan de wedstrijd. Omdat Lars een weekendje op trainingskamp was, werd het doel deze keer verdedigd door Milan. Achterin begonnen we met Luuk, Menthe was helaas ziek vandaag, en Chris. Het middenveld bestond uit Ruben, Wessel en Gijs en voorin begonnen we met Jesse en Viggo.

Na een van beide kanten wat aftastend begin gooide fc Harlingen na een minuut of vijf alle schroom van zich af en zette Stormvogels vast op eigen helft. Na goed verdedigen van Luuk kwam de bal bij Jesse, deze paste mooie door op Ruben en deze ronde netjes af…0-1. Gelijk van de aftrap werden de jongens van Stormvogels weer opgejaagd en uit een mooie dieptepass van Chris lobde Ruben de bal beheerst over de uitgelopen keeper heen…0-2. Stormvogels was nu een beetje van de leg en er volgden een paar mooie kansen op de 0-3. Helaas stond het vizier niet altijd op scherp of stond de uitstekende keeper van Stormvogels in de weg. Ook Stormvogels kreeg een paar goede kansen maar Milan hield zijn doel goed schoon maar uit een hard schot vlak voor de time out was hij toch kansloos..1-2. In het tweede kwartier golfde het spel op en neer en uit een mooie aanval over links scoorde Jesse de 1-3. Beide keepers hadden het vrij druk en er werd van beide kanten gestreden voor elke meter. Onze jongens dachten met een 1-3 voorsprong te gaan rusten maar dan toch was daar weer hun gevaarlijke nummer 7 die de bal hard achter Milan schot..2-3.

Na een limonade en een goede peptalk pakten onze jongens het na rust gelijk weer op. Chris stoomde op over rechts en werd tegen het gras gewerkt. Hij legt de bal klaar….en terwijl hij zich omdraait verdwijnt de bal in één van de gaten van het veld….gevolg de vrije trap “mislukt” maar Ruben lette goed op en bracht de bal opnieuw voor het doel en Jesse drukte hem met zijn grote teen onder de keeper door. Na dit doelpunt nam de frustratie bij Stormvogels toch wat toe en hadden ze het geluk dat fc Harlingen de score niet verder uitbreide. Vlak voor de tweede time out nam de druk op ons doel steeds verder toe en in de laatste seconde hield Milan hun nummer 7 met een mooie reflex van het scoren af. Het begin van het laatste kwart begon de vermoeidheid toe te nemen door het zware veld en kwamen we steeds verder onder druk te staan. We kwamen even niet meer bij ons doel weg en uit een kluts scoorde Stormvogels dan ook de 3-4. Met nog 8 minuten op klok vochten onze jongens zich terug in de wedstrijd en knokten voor elke bal. Het geloof bij de tegenstaander nam langzaam af en de laatste minuten van de wedstijd kregen we nog een paar kleine kansjes. Maar dan eindelijk floot de scheids af….3-4.

Jongens super gedaan! En als jullie elke week als team met deze vechtlust gekoppeld aan het plezier wat jullie altijd hebben de wedstrijden ingaan hoeven jullie voor niemand onder te doen!!

Sponsoren