Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Tweede zege op rij voor MO13

17-02-2019

Tweede zege op rij voor MO13

De meiden van MO13 speelden zaterdag hun eerste uitwedstrijd na de winterstop. Dit was de derby tegen MO13 van sc Franeker. Er waren weer een groot aantal ouders meegereisd en die zagen dat onze meiden goed aan de wedstrijd begonnen.

De eerste helft speelde zich vooral op de helft van Franeker af en daardoor had keepster Kim een rustige start. De eerste goede kans was voor Berit, maar ze mikte net te hoog. Even later kreeg ze opnieuw een kans en scoorde nu wel: 0-1. Onze meiden kregen meer kansen, maar de keepster van Franeker wist een aantal goede reddingen te verrichten. Op een schot van Meike had ze geen antwoord en die scoorde de 0-2. De meiden bleven het proberen, maar er werd tot de rust niet meer gescoord.

In de tweede helft zakten onze meiden wat in en kwam Franeker wat meer aan voetballen toe. Kim kreeg het hierdoor drukker dan in de eerste helft, maar stond goed te keepen vandaag. Ook Tijana ruimde achterin de nodige ballen op. Toch wist Franeker er 1-2 van te maken. Echt onder de indruk waren onze meiden niet, want vanaf de aftrap kwam de bal bij Meike en die knalde van afstand de 1-3 tegen de touwen. Er kwamen nog wel kansen aan beide kanten, maar er werd niet meer gescoord. Er werd als team gespeeld en als de meiden zo doorgaan, komen ze er wel.

Volgende week spelen ze thuis. Dan spelen ze voor de beker tegen SVO Sneek.  De wedstrijd begint om 12.00 uur.

Sponsoren