Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Tweede zege op rij voor fc Harlingen 1

12-12-2023

fc Harlingen heeft afgelopen zondag tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop in eigen huis drie punten gepakt tegen FC Oldemarkt. Remko Zandberg schreef met een hattrick alle Harlinger doelpunten op zijn naam.

Door deze zege klimt fc Harlingen naar de zesde plaats. De ranglijst geeft een enigszins vertekend beeld, omdat niet iedereen evenveel wedstrijden heeft gespeeld en een aantal hiervan komend weekend zullen worden ingehaald. Voor onze mannen staan er geen wedstrijden gepland en dus kunnen ze nu genieten van de winterstop en mogen we terugkijken op een prima eerste seizoenshelft.

Dan nu terug naar afgelopen zondag: fc Harlingen ontving dus FC Oldemarkt en beide ploegen wilden er wel voor voetballen, maar het was de thuisploeg die al binnen een kwartier op voorsprong kwam. Reinier v/d Stap zette het op een lopen op de rechterkant, bediende Remko Zandberg en maakte 1-0 en het zou niet bij die ene blijven.

Een kleine domper was dat Kevin Hoekstra al vroeg naar de kant ging, omdat hij last had van zijn hamstring, maar Allard Hoekstra bleek een prima vervanger. Oldemarkt zocht de helft van fc Harlingen veelvuldig op, maar de thuisploeg zat er kort op en liet weinig ruimte. Daardoor konden de gasten niet echt gevaarlijk worden en had Jesse Jaasma een redelijk eenvoudige middag onder de lat.

‘fc Harlingen wilde na de rust meer’

Maar het was Oldemarkt dat na ruim een uur spelen op gelijke hoogte kwam. De eerste keer dat de ploeg écht gevaarlijk werd, was het ook direct raak en dus 1-1. Dit gaf de gasten weer moed en hoop op meer, maar ook de thuisploeg ging op zoek naar een tweede treffer. Marco de Boer en Jarno Attema kwamen voor Mart Beuker en Jens van Sluis. Er volgde een lange bal naar voren en Allard Hoekstra kon alleen op de keeper af en werd hierbij door de doelman omver gekegeld. Dit leverde Harlingen een strafschop op. Wie anders dan Remko Zandberg ging achter de bal staan en hij schoot beheerst binnen: 2-1.

‘breed baf boef’

Er was nog een kwartier te spelen en het was nu zaak om achterin de boel goed dicht te houden. Vijf minuten later mocht Reinier v/d Stap ingooien ter hoogte van de dug-out. Hij gooide naar Jarno Attema die de bal snel naar Allard Hoekstra speelde. Die gaf de bal strak voor op de inlopende Remko Zandberg die met een droge knal de 3-1 op het scorebord zette. Een mooie aanval en goed samenspel die langs de lijn toepasselijk ‘breed baf boef’ werd genoemd. Aaron Bouwhuis kwam nog voor Arjan Outhuyse in de slotfase. De stand veranderde niet meer en zo boekte fc Harlingen de tweede zege op rij.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

De eerstvolgende wedstrijd voor fc Harlingen staat gepland op zondag 14 januari. Dan spelen we in St Nicolaasga tegen Renado, maar daarover te zijner tijd meer.

Sponsoren