Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Trainer Hessel Faber zet zich in voor de Bijzondere Eredivisie

26-11-2021

Trainer Hessel Faber zit op de ROC Friese Poort, leert voor onderwijsassistent en mag zich trainer noemen van een wel heel bijzonder team! 

Naast dat Hessel zelf in het tweede elftal bij fc Harlingen voetbalt, geeft hij doordeweeks training aan fc Harlingen JO11-1. Zowel zaterdags als zondags is hij veelal bij fc Harlingen te vinden. Drukke bezigheden voor Hessel maar dat vindt hij niet erg. Voetbal is zijn passie, werken met kinderen vindt hij prachtig. En alsof dat niet genoeg is heeft Hessel er een team bij. En niet zomaar 1, maar de G-selectie van Blauw Wit’34!

Al geruime tijd is Blauw Wit ’34 de enige club in Leeuwarden met een G-selectie en dit team vertegenwoordigt SC Cambuur in de Bijzondere Eredivisie. En trainer Hessel Faber is daar maar wat trots op!

Het initiatief is ontstaan na enorm enthousiasme onder de deelnemers tijdens de jaarlijkse G-Voetbaldag van SC Cambuur. Deze dag wordt georganiseerd door Cambuur Verbindt om zich in te zetten op een positieve manier voor de maatschappij. Dit doen ze al jaren in samenwerking met ROC Friese Poort die studenten inzet tijdens dit evenement. Één van die studenten is dus Hessel en hij is als trainer nauw betrokken tijdens de wedstrijden en trainingen van het SC Cambuur team en gaat ook mee naar wedstrijden. Zo is hij onlangs met dit team bij Utrecht en De Graafschap geweest.

Voor g-voetballers komt een droom uit: spelen voor een betaalde voetbalclub in een unieke competitie – Bijzondere Eredivisie. Dat is natuurlijk supercool! Een seizoen lang spelen de g-teams van SC Heerenveen, ADO Den Haag, SC Cambuur, Go Ahead Eagles, FC Groningen, De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, VVV-Venlo, FC Utrecht, NEC Nijmegen en Ajax tijdens verschillende rondes een aantal wedstrijden tegen elkaar. De Bijzondere Eredivisie laat zien hoe belangrijk sporten is voor kinderen met een beperking. En Hessel Faber werkt daar graag aan mee!

 

 

 

Sponsoren