Totaal leeggespeeld fc Harlingen JO14-1 houden goed gevoel over na wedstrijd tegen Stormvogels

27-09-2021

Zaterdagochtend 25 september, weer tegen de Stormvogels in Achlum. In de bekerronde 11-0 verloren en met dat in het achterhoofd gingen weer een aantal jongens op de fiets en een paar in de auto naar Achlum. Geholpen door 2 toppers uit de JO12, Matteo Wierda en Luuk Smit, wilden de jongens er alles aan doen om niet weer met zulke grote cijfers terug te moeten naar Harlingen.

De trainers hadden een strijdplan en het gevolg was, dat er een paar jongens op een andere positie moesten spelen, ook omdat niet iedereen er was i.v.m. ziekte. De opstelling was: Lars op doel, Arad, Milan, Gijs, Eelco in de verdediging. Viggo, Kordian, Luuk op het middenveld en Julian, Wesley en Tiffan in de voorhoede.

Na de aftrap was het voor beide teams aftasten en waren het de Stormvogels die het meest gevaarlijk werden, maar goed, wij hebben Lars op doel, dus geen paniek! De jongens begonnen wat vertrouwen te krijgen en nadat Wesley met een mooie dieptepass Julian wegstuurde was daar de eerste kans voor fc Harlingen, maar jammer genoeg ging de bal net naast. De Stormvogels waren hierdoor wakker geschut en begon te voetballen en ondanks voortreffelijk keeperswerk van Lars te scoren. Gelukkig lieten de jongens hun koppies niet hangen en werd de net ingebrachte Matteo weggestuurd door Julian en die bleef, ondanks dat het zijn eerste wedstrijd op een groot veld was, cool en scoort
voor fc harlingen.

Met een 5-1 achterstand gingen de jongens de kleedkamer in, om weer nieuwe instructies van de trainers te krijgen. Met een paar positiewijzigingen begonnen ze vol goede moed aan de tweede helft. Gijs doorgeschoven naar het middenveld en Kordian centraal in de verdediging. Er werd voor elke bal gestreden en er kwamen kansen over en weer. De Stormvogels waren scherper en maakten de 6-1 en de 7-1, maar dan ineens was daar Tiffan, die de diepte in werd gestuurd door……………? Het zicht van de verslaggever was even geblokkeerd, en schoot de 7-2 in de touwen. Vlak daarna maakten de Stormvogels de 8-2 en toen vond de scheidsrechter het genoeg en floot af.

Totaal leeg gespeeld, gingen de jongens van het veld en ondanks het verlies, hadden de trainers en leider toch een goed overgehouden aan de wedstrijd. Want als je spelers hebt die ondanks dat ze ver achter staan toch voor elke bal blijven gaan en niet gaan zeuren op elkaar en elke week beter gaan voetballen, dan mag je daar best wel trots op zijn!​

Volgende week spelen ze weer eens thuis en wel om 10.30 uur tegen FVC JO14-2, komen jullie ze aanmoedigen??