Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Titanenstrijd aan de Vierkantsdijk eindigt onbeslist.

05-12-2019

Titanenstrijd aan de Vierkantsdijk eindigt onbeslist.

Zaterdag 30 november 10:20 uur; in de bestuurskamer bij fc Harlingen zaten 15 gespannen koppies te kijken naar een bord waar de opstelling op staat voor de topper tegen Mulier. De enige twee ploegen in de competitie die nog ongeslagen waren tot vandaag.

Om 11:15 uur floot scheidsrechter Kimp de wedstrijd op gang, mooi weer en veel toeschouwers die beide teams kwamen aanmoedigen. Boaz, Kenji, Finn k. en Damian begonnen op de bank deze keer. De verliezer van vandaag zou de beste kaarten uit handen geven in de strijd om het kampioenschap.

Vanaf het begin waren de bedoelingen van beide teams duidelijk; voetballen en dat was voor de supporters een lust voor het oog en de spanning was te snijden. Helaas voor ons was het Mulier dat de score opende, een voorzet vanaf rechts werd niet goed ingeschat waardoor Koos onder de bal doorging en Milan het net niet kon herstellen dus 0-1. Zo’n 10 minuten later haalde een verdediger in zijn eigen 16 Jort onderuit zonder dat de bal in de buurt was dus penalty. Deze werd keurig benut door Beau dus 1-1.

Helaas konden we hier niet lang van genieten want nog geen 3 minuten was het alweer 1-2 door een afstandsschot van de rechtsbuiten van Mulier nadat de corner van hun niet goed werd weggewerkt. Weer 5 minuten later lag de 1-3 in het net toen een vrije trap hoog werd ingebracht en iedereen er aan onder door ging. Gelukkig pakten we het snel weer op en was het Ruben die de 2-3 scoorde na schitterend voorbereidend werk van Kenji die de snel uitgevallen Nick goed verving. We drukten door en in de laatste minuut voor rust rostte Thijmen de bal vanaf 18 meter hard in de bovenhoek dus de 3-3.

Van de 2e helft heb ik zelf niet veel opgeschreven daar deze veel spanning in zich had. Ons spel was iets minder dan in de 1e helft maar we hadden toch wat meer kansen dan in de 1e helft. Helaas kwamen er geen goals uit en waren we in de laatste minuut het dichts bij de 4-3 via Ruben maar hij schoot de bal op de keeper.

De wedstrijd eindigde dus in een terecht gelijkspel tussen twee teams die een mooie wedstrijd lieten zien aan de vele supporters. De eerste twee verliespunten na 12 wedstrijden tegen een goed team als Mulier is gewoon goed zeker na 1-3 achter te hebben gestaan. In dit soort wedstrijden leren we meer dan een 10-0 overwinning en we hebben nog steeds alles in eigen hand. De volgende finale is zaterdag uit tegen NOK/Bakhuizen en daar zullen de drie punten mee terug moeten naar Harlingen mochten we een feestje willen vieren. De wedstrijd begint om 9:00 uur in Oudemirdum dus het wordt weer pluk de dag!

Sponsoren