Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Terug van weggeweest! ‘De Lange’!

04-03-2024

 

Een foto uit het archief maar hij is weer terug op de Nederlandse voetbal velden, Stefan – aka De Lange – Adema

Zondag 3 maart stond in het teken van rauw amateurvoetbal in de 5e klasse reserve. fc Harlingen 4 en Blauw Rood 2 onder leiding van arbiter Kerst Heida.

Terwijl enkelen druk bezig waren met plaatjes verzamelen voor zijn plakboek van de plus stuurde Kootsie de volgende 11 basisspelers het veld in:

  • Van Wilsum Jr. tussen de palen.
  • De verdediging werd gevormd door Fransie, Bouma, Heeres Jr. en Beuker.
  • Op het middenveld mochten Zeilmaker, van Wilsum, Adema en Wijbenga het proberen.
  • Voorin waren Kuper en Daher voor de afronding.
  • De bank was sterk met ditmaal Settelaar, Kalkhuis, Eggengoor, de Groot en Van Sertima.

De pitch (hoofdveld) was bespeelbaar maar niet al te best. Toch was dit de voorkeur en het maakte een echt kelderklasse wedstrijd compleet. Stipt 10 uur floot Heida voor de wedstrijd. Het bleek een rommelige eerste helft te worden van beide kanten. fc Harlingen had de beste kans toen Jeroen zijn schot voorlangs zag gaan.

De gasten hadden het meeste balbezit maar echt gevaarlijk werd het niet. Ook door goed optreden van duo Bouma en Heeres. In de tegenaanvallen was het Mohammed die zijn schot tot hoekschop zag veranderen toen de verdediger op de lijn in de weg stond. En ook Kuper kon er niet voor zorgen dat de brilstand werd gewijzigd. Keaton had het rustig maar de momenten dat het nodig was stond hij goed gepositioneerd of wist hij met een katachtige reactie te voorkomen dat de gasten tot scoren kwamen.

De tweede helft begon met een paar nieuwe frisse wissels. Sertima liet zien dat er voorin meer druk moesten worden uitgeoefend. En dit zorgde ervoor dat “De lange” Stefan Adema vroegtijdig al in balbezit kwam. Het is een goede aankoop geweest bleek later in de wedstrijd. Zijn pass skill is uitmuntend en zette menig spits op scoringskansen.

Met de stand nog ongewijzigd waren ook Settelaar en Kalkhuis binnen de lijnen gekomen. Eggengoor wisselde in de 65 minuut voor de onvermoeide Franssie. Het spel ging heen en weer en dat maakte dat er veel ruimte ontstond op het middenveld. ‘De Lange’ stuurde Mo weg en Mo zocht het in de verre hoek. Meegelopen Van Sertima leek de 1 – 0 binnen te schieten, echter was dit buitenkant paal.

Niet veel later werd de spits van Bolsward weggestuurd. Björn kwam te kort en een eerste redding mocht niet meer baten, 0 – 1. De Havenstedelingen lieten het er niet bij zitten en zochten direct de aanval. Martin van Wilsum kreeg de bal bij Stefan die de bal terug kopte richting de penaltystip. Een teenlengte te kort om de bal in het doel te schieten. Maar wat een ervaring heeft Kootsie toegevoegd aan zijn selectie.

En dat bleek in de 80e minuut. Toen Adema met een mooie sleep actie zijn tegenstander kwijt was en heel beheerst in de verre hoek laag binnenschoot 1 – 1. Na dit doelpunt geloofde de thuisclub er weer in en gingen vol voor de 3 punten. Maar het was oppassen geblazen dat het niet tegen een counter opliep. Kuper werd nog weg gestuurd in de allerlaatste minuut maar zijn schot ging hoog over. Het laatste fluitsignaal klonk en beide teams moesten genoegen nemen met een 1 – 1 gelijke stand.

Een bitsje wazige foto MAAR! een groot compliment ging uit naar het barpersoneel van de kantine. Deze jongens stonden uit eigen team klaar voor de warme versnaperingen en koude biertjes na afloop.

Meer nieuws? ⬇ Follow, like en subscribe onze socials ⬇

 

 

Sponsoren