Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Terechte overwinning voor JO19-1

20-10-2019

Terechte overwinning voor JO19-1

Zaterdag 19 oktober, vandaag stond de inhaalwedstrijd op het programma thuis tegen Balk JO19-2. Trainersduo Klaas en Rienk moesten nogal puzzelen wat betreft de opstelling want er waren veel afwezigen i.v.m. werk, vakantie, blessure e.d.

Ayrton, Jarno, Youri, Ricardo en Raf konden niet meedoen maar gelukkig waren Allard en Lahcen van de JO17-1 bereid gevonden om aan te sluiten bij de selectie. Dus had men 13 spelers voor vandaag.
Er werd met de volgende opstelling gestart:

Frank op doel.
De verdediging bestond uit: Allard, Martijn, Karim en Kjelt.
Middenveld: Hessel, Aaron en Riccardo Vliek.
Aanval: Jorret, Noah en Lars.
Op de bank begonnen Stijn en Lahcen.

Onder leiding van scheidsrechter W.J. Kimp werd er om 14:30 uur afgetrapt. En fc Harlingen begon lekker vel aan de wedstrijd en dit resulteerde in vele kansen. Men dacht op 1-0 voor te komen via een inzet van Hessel echter deze werd afgevlagd wegens buitenspel. Hierna volgden nog veel ballen op het doel van de Balk keeper echter o.a. de lat bracht steeds de redding. En dan is er zo’n voetbalwet dat als je zelf niet scoort de tegenstander dit dan wel doet en ja hoor… 10 minuten voor rust ligt de bal ineens in het doel van fc Harlingen. 0-1.
Echter de mannen laten de kopjes niet hangen en gaan gelijk op zoek naar de gelijkmaker en deze volgt net voor rust via Lars. Dus men ging met een 1-1 stand de rust in.

De 2e helft hetzelfde verhaal als in de 1e helft. Veel speelde zich af op de helft van Balk maar het vizier stond niet helemaal scherp en de keeper hield er ook nog wat ballen uit. Maar daar was ineens Jorret die met een vlammend schot de verdiende 2-1 binnen schoot.  Stijn en Lahcen werden ook nog ingebracht voor hun speelminuten.
Deze voorsprong werd goed verdedigd tot het laatste fluitsignaal echter nog wel met af en toe wat billen knijpende situaties voor het doel van fc Harlingen. Maar rond 16:15 uur floot de scheids af en de 1e overwinning van dit seizoen was een feit. Klasse mannen!

Foto’s gemaakt door Peter IJdema zie je hier!

Vooral Allard kon terug zien op een sterk debuut in de JO19-1 als laatste man. Maar de rest heeft vandaag ook met heel veel inzet gespeeld. Dus het was een terechte overwinning. 2 November is de volgende wedstrijd weer en dan wel uit tegen de koploper Heerenveen.

De Reporter

Sponsoren