Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Supporters op de banken, speelsters in de wolken! fc Harlingen MO13-1 wint voor de allereerste keer!

27-09-2021

Onze meiden van MO13-1 speelden zaterdag een oefenwedstrijd tegen Berlikum. Ons team speelde vorig jaar als JO12g in de competitie en werd voor dit seizoen als MO13 ingedeeld. Bij de jongens in de competitie mag je meerdere meisjes met dispensatie laten spelen. Maar als je dan in de meiden competitie ingedeeld wordt vervallen de dispensatie rechten. We moesten de meiden helaas noodgedwongen uit de competitie halen om deze eerlijk te kunnen laten verlopen. Typisch gevalletje foutje bedankt! Maar gelukkig is er overal een oplossing voor te verzinnen, we gaan tot de winterstop oefen wedstrijden plannen. Vandaag werd Berlikum MO13-1 bereid gevonden om te spelen.

Berlikum is ook een mix tussen jongere en iets oudere speelsters en is van een gelijk niveau. En dat is wel eens prettig voor onze meiden, want in het gekke Corona seizoen en ook tijdens de bekerwedstrijd tegen Leeuwarden Zwaluwen hadden we weinig reden tot juichen. Gelijkwaardig dus en dat bleek, want we gingen de rust in met 0-0.

fc Harlingen begon met veel bal bezit en creëerde enkele kansjes. Trainster en coach Marleen sprak de meiden toe in de rust. Het verdedigen zit te veel in het spel van de meiden en dat is logisch als je veel verliest. Tegen deze tegenstander echter, merkte Marleen op, kunnen we zelf meer gaan voetballen. De tweede helft begonnen we met 2 verdedigers, Denise en Yalenka. Middenveld bestond uit Roos, Mila en Tara, deze meiden konden om en om mee naar voren. In de spits stonden Britt en Tiffany.

Na de omzetting gingen we meer druk zetten bij de tegenstander en het was Roos die de 1-0 tegen de touwen schoot. Publiek op de banken en de meiden met het hoofd in de wolken! Tegen een gelijkwaardige tegenstander kun je dat niet al te lang doen en dus lag de 1-1 wel heel snel achter keepster Karlijn. De koppies gingen echter niet hangen, want als we 1 goal kunnen maken dan moet dat nog een keer lukken. Weer was het Roos die de keeper liet grabbelen 2-1! Toen was het verzet van Berlikum wel een beetje gebroken en konden we vrij uit gaan voetballen. De Benjamin van vandaag Ismay (geleend van de MO11) prikte de 3-1 binnen, wat een weelde voor ons team. Deze voorsprong wilden we graag vasthouden en Mila deed een paar stappen terug om de verdediging te ondersteunen. We bleven op de helft van Berlikum spelen, en alle ballen van onze helft werden vakkundig weg gewerkt. Een van die ballen kwam voor de voet van Mila die de bal van net voor de middellijn verwoestend in de kruising knalde, misschien niet zo bedoeld maar wat een prachtige goal!

De eerste overwinning van deze leuke groep meiden is eindelijk een feit. Wat leuk zei coach Marleen, die samen met Julia het enthousiasme in deze groep weet te behouden. Complimenten voor deze 2 toppers om onze meiden ondanks alle tegenslagen te laten genieten van het mooiste spelletje op deze wereld.

Vriendelijke groet van de leiders Mark en Linda

Sponsoren