Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Strijdvol JO11-1 ten onder tegen koploper

06-04-2019

Het is zaterdagochtend, 6 april, 10.27 uur en fc Harlingen JO11-1 is er klaar voor! Na de fantastische wedstrijd vorige week thuis tegen Leovardia staan nu de koplopers sc Joure JO11-1 tegenover de Harlingers waarbij Joure de thuisspelende ploeg is. De ranglijst laat zien dat de Harlingers op een vijfde plaats staan maar de ploegen liggen allemaal zo dicht bij elkaar dat wanneer je punten pakt ook direct in het klassement een paar plaatsen klimt.

Wesley had deze week weer twee keer mee mogen trainen en was vandaag mee voor de mentale support. Verder had leider Jori en trainer Remko de volgende spelers mee:

Lars, Mente, Wessel, Gijs, Chris, Milan, Luuk, Viggo, Daniël en Jesse.

Het was een aftastend begin van beide ploegen. Wel was het Joure die de bal goed rond wist te spelen waardoor de bal al snel twee keer bij Lars zijn doel kwam. Maar Lars was op zijn hoede en had elke bal. Wanneer fc Harlingen een vrije trap krijgt is het Gijs die hem neemt. De bal beland bij Milan en schiet naar voren waar Daniël en Jesse als spitsen klaar staan. Het is Daniël die net een teen tekort komt om de bal in het doel te werken. Ook Jesse krijgt even later een klein kansje. Maar het is Joure die de score opent na 5 minuten spelen en de 1-0 op het scorebord zet. fc Harlingen trapt af en Joure werkt de bal over de achterlijn. Corner. Chris zet hem voor en weer is het Daniël die nog maar net mist. Bij een ingooi op links is het Gijs die de bal bij Luuk krijgt en deze lobt de bal zeer beheerst over de keeper en de gelijkmaker is een feit.

Na de time out wordt Joure direct gevaarlijk en lijkt het team wat meer druk te zetten. Op 20 meter van Lars zijn doel krijgt Joure een vrije trap. Er wordt op goal geschoten maar Lars beukt de bal weg. De bal rolt naar de zijkant en Joure kan en mag opnieuw schieten. Maar het is Lars die de bal uit de lucht plukt en vast heeft. Wessel neemt vervolgens de aanval over maar doordat een speler van de tegenpartij wat geblesseerd achter blijft wordt er gefloten. Dan is Joure weer aan de beurt en met een corner wordt de bal er via via ingetikt. 2-1. Er volgen nog twee gevaarlijke corners voor Joure maar gelukkig met hulp van Mente wordt er niet gescoord en gaan de beide teams rusten met deze stand.

De 2e helft is nog maar net begonnen en een speler van de tegenpartij slalomt tussen 3 man van fc Harlingen door en scoort de 3-1. Aan de andere kant is het Viggo die op de lat schiet. Ook Gijs mocht het proberen maar de vrije trap verdween precies in de handen van de keeper. De Harlinger verdediging had het smoordruk en het middenveld zakte verder en verder naar achteren om te helpen. Lars kreeg hulp van de lat maar hield zelf ook vele ballen tegen. Toch kon hij de 4-1 niet voorkomen.

Na de time out neemt Jesse een corner en wordt de bal via de tegenspeler in eigen doel gekopt. 4-2.

 

 

fc Harlingen blijft goed doorgaan, maar is ook erg druk met ballen weg te werken. Een mooie aanval van fc Harlingen wordt onderbroken doordat Milan voluit onder uit gemaaid wordt. Chris neemt de vrije trap voor zijn rekening en de keeper kan het harde schot van Chris nog maar net houden. De corner die daarop volgt gaat vervolgens net naast. fc Harlingen wil wel maar het lukt gewoon niet de bal over de lijn in het doel te krijgen. En dan is Joure weer aan de beurt en valt de 5-2 tussen de benen van Lars door. Beide teams krijgen nog een paar corners en de Harlingers zijn daar heel gevaarlijk in. Helaas valt er geen goal uit en lijkt de wedstrijd te zijn gespeeld. In de blessure tijd weet Joure toch nog te scoren en zo wordt de eindstand 6-2.

Al met al een mooie pot voetbal met veel strijd. Beide teams stonden goed te voetballen waarbij Joure soms net even ietsjes slimmer met bepaalde situaties omging. Op naar de volgende wedstrijd, zaterdag 13 april om 10.00 uur thuis tegen Stormvogels ’64 JO11-1. Komt dat zien, komt dat zien!

 

Sponsoren