Streekderby voor fc Harlingen JO17-1

29-10-2018

Zaterdag 27 oktober.
Er stond vandaag een echte streekderby op het programma voor de JO17-1. Thuis tegen SC Franeker JO17-2. Niet een onbekende omdat op 15 september ook al tegen elkaar was gevoetbald maar toen was het voor de beker. Die wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 5-0. Dus men kon nu een tegenstander verwachten die op revanche uit zou zijn. Ook omdat de vorige wedstrijd wat grimmig was verlopen door 2 rode en 1 gele kaart. Overigens alle terecht gegeven toen door scheidsrechter Willem Jan Kimp. Na deze wedstrijd waren er ook nog wat woordenwisselingen tussen ouder(s) van Franeker en de scheidsrechter. Dit soort dingen horen echt niet thuis op een voetbalveld. Iedereen, dus spelers én ouders horen zich correct te gedragen op het voetbalveld en ten alle tijden respect voor elkaar en zeker voor de scheidsrechter te hebben.

Dus er was deze dag een klein beetje spanning hoe het nu zou gaan. Maar voordat het wedstrijdverslag komt eerst een groot compliment aan alle spelers en ouders dat deze wedstrijd zeer sportief is verlopen. En zeker een compliment aan scheidsrechter Willem Jan Kimp die zeer correct heeft gefloten.

Nu de wedstrijd. Om 15:30 uur werd er afgetrapt en gelijk waren de bedoelingen van beide teams bekend. Er lekker vel bovenop zitten vanaf seconde 1. De meeste jongens zaten gelijkwaardig in de wedstrijd en hadden op zich weinig moeite met de tegenstander. In de 24e minuut kreeg men een corner vanaf links. Aaron nam deze voor zijn rekening en via een speler van Franeker plofte de bal zo het doel in. 1-0!
Hierna bleven de aanvallen op zich gevaarlijk van onze kant en de verdediging van Franeker had hier weinig antwoord op. In de 32e minuut werd Aaron mooi diep gestuurd naar de rechter kant en vanaf de rand 16 meter haalde hij uit. De bal ging mooi de linker hoek in dus was daar de 2-0 al. 4 Minuten later was daar Joshton die de bal mooi plaatste in de rechter beneden hoek. 3-0 En dit was tevens de ruststand.

In de rust werden er wat wissels toegepast (er waren weer 4 vandaag) en men begon aan de 2e helft. Deze verliep wat rommeliger dan de 1e helft. Passes kwamen niet goed meer aan en Franeker kon zowaar ook aanvallend iets meer betekenen. Zo’n 10 minuten voor tijd werd de bal niet goed ingespeeld op ons middenveld. De tegenstander kon deze simpel onderscheppen en via wat klutsballen (en ook nog hands?) kon Franeker de 3-1 maken. Maar de mannen van fc Harlingen kwamen hierna niet meer in de moeilijkheden en scheidsrechter Kimp kon na 80 minuten fluiten voor het einde van de wedstrijd.

Een zeer terechte 3-1 overwinning. Op naar de volgende wedstrijd op zaterdag 3/11 uit tegen Warga. En wéér de mogelijkheid om verder omhoog te gaan op de ranglijst. De 3e plaats komt dan al in zicht en wie weet wat nog meer daarna. We zullen het gaan mee maken.

De reporter.