Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Stralend BOTR toernooi met record aantal deelnemers en bezoekers

28-08-2019

Het was een drukte van belang afgelopen zaterdag op de Vierkantsdijk. Na een voetballoze zomerperiode was er eindelijk weer wat te doen ‘oppe club’ en dat kon je merken aan de lachende gezichten. De mensen hadden er weer zin in. Het Best of the Rest toernooi (BOTR) werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Dit tweejaarlijkse festijn is traditioneel de opmaat naar het nieuwe seizoen. Zowel voor de teams als de club zelf. De meeste ploegen hebben nog geen training in de benen, dus het is wel even aanpoten. Prestatie is dan ook van ondergeschikt belang, maar er wordt natuurlijk wel gestreden voor de prijzen.

Een wijziging ten opzichte van de voorgaande edities, was dat er nu op klein veld werd gespeeld in de categorieën 35+, 45+ en Walking Football (60+). Hierdoor was er een mooi gevarieerd deelnemersveld van diverse clubs uit Harlingen, Leeuwarden en Stiens. In alle categorieën speelden alle teams een keer tegen elkaar in wedstrijdjes van 15 minuten. Het Walking Football begon wat later op de middag ,want met het nationaal hitteplan in het achterhoofd moeten de ‘oudjes’ natuurlijk niet te lang in de zon. Maar ja, coach Wiebe van Dijk had dat even gemist dus een aantal mannen waren er al om half één, ze hebben even lekker twee uurtjes bijgekletst in de schaduw.

De wedstrijden verliepen, ondanks dat er een flink aantal derby’s op het programma stonden, uiterst gemoedelijk. De verschillen waren in de 35+ dan ook vrij klein. Uiteindelijk ging fc Harlingen 35+ 2 er met de hoofdprijs vandoor. In de 45+ was het de ploeg van Leeuwarder Zwaluwen die duidelijk de beste ploeg was van de poule. Daar konden zelfs de oud-Roburianen onder leiding van Koos Metz weinig tegenin brengen. Misschien kwam dat ook omdat de meesten al 10 jaar geen bal meer geraakt hadden.

In de categorie 60+ waren er twee teams van fc Harlingen, een van Cambuur en een ploeg van de Weinstube. Eén van de thuisploegen kwam hier als winnaar uit de bus. Het complete verslag van de Walking Footballers is hier te vinden: https://harlingenboeit.nl/nieuws/best-of-the-rest-toernooi-zeer-slaagd . Alle uitslagen en standen zijn te vinden via: https://tournify.nl/live/botr

Na de nodige inspanning was het natuurlijk tijd voor de derde helft, waarin alle teams nogmaals goed ‘hun best’ deden. De bierkoelers hadden er dan ook moeite mee het tempo van de teams en hun aanhang bij te benen. De vele vrijwilligers, ingeroosterd én niet ingeroosterd, moesten alle zeilen bij zetten om de dorstige voetballers van een hapje en een drankje te voorzien.

Onder een gouden zon aan het eind van de middag begon de Harlinger top 100 band ‘Op Sien Plaats’. De wisselwerking tussen band en publiek was goed en ze hadden dan ook binnen no-time de mensen op de tafel met een aantal rock klassiekers. Na de eerste set was het tijd voor de prijsuitreiking waarin geen team met lege handen naar huis ging. Hoofdsponsor van der Meulen had weer voor een vrolijk scala aan ‘goodies’ meegebracht. De felbegeerde Daniel Rahakbauw trofee ging dus naar fc Harlingen 35+ 2 onder leiding van Nico Heeringa en werd uitgereikt door Eddy Rahakbauw in het bijzijn van de rest van de familie. Een bijzonder moment. Er was ook nog een andere hoofdprijs te winnen, de reuze Flamingo. Om die in de wacht te slepen moesten alle winnende teams nog een keer strijden in de quiz, ‘brilletje op, brilletje af’ waarbij de fysieke conditie van de teams geen voor of nadeel meebracht. Uiteindelijk wisten de Leeuwarder Zwaluwen het meeste over flamingo & voetbal-gerelateerde onderwerpen en konden ze de roze reus mee naar huis nemen.

Nadat er nog flink wat kinderhanden waren gevuld met speelgoed van de hoofdsponsor zette ‘Op Sien Plaats’ het feest weer op voortreffelijke wijze in gang. Ze speelden letterlijk de stoppen uit te meterkast en even leek het op een sneu einde voor het heerlijk avondje. Gelukkig was het mankement te verhelpen en kon de band op gepaste wijze de avond om 20.30 uur afsluiten. De organisatie kijkt trots terug op een sportieve en beregezellige dag.

Kijk voor meer foto’s, gemaakt door Jonneke van Turnhout op: https://flic.kr/s/aHsmGxrKJA

Sponsoren