Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Stormachtig gelijkspel fc Harlingen JO15-1

10-12-2018

Stormachtig gelijkspel fc Harlingen 15-1

Afgelopen zaterdag stond voor fc Harlingen JO15 – 1 de uitwedstrijd tegen GAVC 15 – 1 in Grou op het programma. Hoewel de wind met een stormkracht recht over het veld blies ging de wedstrijd gewoon door op het kunstgras. In de provincie werden her en der verschillende activiteiten afgelast maar van dit alles was geen sprake bij de almachtige KNVB. Bij vrije trappen en corners bleef de bal niet liggen en al met al had het met voetbal weinig te maken. Tot zover de kritiek nu het verslag van de “wedstrijd”.

Fc Harlingen begon met een sterk gewijzigd team omdat Keaton en Luuk geblesseerd waren en Thijmen en Edivan andere verplichtingen hadden. Van de JO15 -2 waren Rushil en Luc- Pieter mee en van de JO15 – 3 Ruben en Bitar. Hulde voor deze jongens en ze speelden allemaal een prima wedstrijd!
Bitar en Ruben begonnen op de bank en de rest van het team zag er als volgt uit. Justin stond op doel met voor zich de achterhoede met Rushil, Niels, Allard en Luc – Pieter. Middenveld met Jesper, Mika en Beau en voorin Ronin, Sawwa en Lahcen. Fc Harlingen startte tegen de wind in en dat als gevolg dat de wedstrijd voornamelijk op hun helft afspeelde. Dat resulteerde in de 7e minuut in de eerste kans voor GAVC maar invaller keeper Justin was attent en pakte de bal. In de 13e minuut weer een gevaarlijke aanval van de gastheren en ditmaal is het wel raak als de GAVC-spits scoort na de rebound. Zoals gezegd is GAVC duidelijk sterker en krijgt de keeper van hun eigenlijk niks te doen. Voor rust probeert fc Harlingen de schade te beperken en GAVC verder afstand te nemen. Dat lukt de geelhemden in de 30e minuut waarbij een corner via Justin en de paal in het net beland. Vlak voor rust nog een hachelijk moment voor het fc Harlingendoel waarbij een inzet van een GAVC-speler al dan niet voor de lijn door Ronin wordt weggehaald. Wij konden het niet zien maar de grijns van Ronin na afloop zei alles!

Na rust komt fc Harlingen toch wat meer in het spel voor en de eerste kans was voor aanvoerder Allard maar hij miste uit een corner. GAVC had er toch wat meer kijk op hoe er tegen de storm moest worden ingespeeld en kwam er een paar keer dreigend uit maar of het vizier stond niet scherp of het was Justin die op de goede plaats stond. En dan wat eigenlijk het hoogtepunt van de wedstrijd had kunnen zijn. Jesper pikte de bal op aan de zijlijn en besloot van ongeveer 40 meter op goal te schieten, de bal spatte jammer genoeg uiteen op de lat. Het mocht niet baten en de stand bleef 2 – 0. Niet lang daarna na een minuut of 15 spelen kreeg Sawwa de bal vrij en ook hij besloot te schieten. Dat deed hij met grote precisie en JO15 – 1 had de aansluiting te pakken. De achterhoede had de spitsen van de thuisclub goed in bedwang en fc Harlingen zocht naar de gelijkmaker. En die kwam er ook ongeveer 10 minuten voor tijd toen Sawwa na een goede actie op links doorkwam en scherp voorzette, de keeper twijfelde en Ronin gaf al liggend het laatste tikje 2 – 2. Hierna kreeg Ronin later nog een kans maar in plaats van breed te leggen ging hij voor eigen succes. Toch leek fc Harlingen de volle buit mee te nemen maar uit een corner kwam Jesper een teenlengte te kort om de bal binnen te werken. Hierna floot de goed leidende scheidsrechter af.

Er werd een punt gepakt tegen een tegenstander die misschien wel beter was maar door met zijn allen keihard te werken en strijden dwing je toch een knap punt af. Zaterdag de laatste uitwedstrijd van de 1e seizoenshelft uit tegen Hardegarijp 15 -1.

Sponsoren