Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Stiens verrast fc Harlingen

10-12-2018

Zaterdag 8 december stond er weer een thuiswedstrijd op het programma voor de mannen tegen SC Stiens JO17-1. Om 13:30 uur verzamelden 16 spelers zich in de bestuurskamer. Hier hield Klaas zijn bespreking en werd de opstelling belend gemaakt. Opdracht was weer duidelijk: Winnen en de druk houden op koploper Zwaagwesteinde. Wel zou de harde wind vandaag veel invloed kunnen hebben op het voetbalspel dus hier moest men extra rekening mee houden.

De beginopstelling:
Ayrton op doel.
Verdediging: Youri, Martijn, Kjelt en Thijs
Middenveld: Raf, Jarno en Karim.
Voorhoede: Lars, Ricardo en Noah Hoffmann.
Wissels waren vandaag: Frank, Aaron, Stijn, Jens en Noah Postma.
Net voordat de wedstrijd zou gaan beginnen viel Karim geblesseerd af. Aaron nam zijn plaats in.

Om 14:30 uur blies W.J. Kimp voor het begin van de wedstrijd. Het spel had duidelijk last van de harde wind die dwars over het veld blies. Men had moeite om tot goed combinatievoetbal te komen en kansen bleven hierdoor vaak uit. Stiens kwam sporadisch wel gevaarlijk eruit via de counter maar Ayrton stond elke keer keurig in de weg. Na zo’n 23 minuten werd Noah aangespeeld op links. Hij passeerde zijn directe tegenstander en gaf een perfecte voorzet af. Jarno was goed door gelopen via het centrum en kon deze voorzet mooi binnen werken. Eindelijk de 1-0.
Dit was ook tevens de ruststand.

Na rust kwamen Jens, Frank en Stijn in het veld voor Thijs, Raf en Lars. Men probeerde de wedstrijd op een zakelijke manier uit te spelen echter daar dacht Stiens anders over. Wel had fc Harlingen eerst nog wel 2 mooie kansen gekregen via Noah en Aaron echter beide waren niet resoluut in de afwerking. Als dit dan mislukt gaat het meestal aan de andere kant wel goed en wat blijkt Stiens kan via een snelle counter de 1-1 binnen tikken. Jens viel nog geblesseerd uit en werd vervangen door Noah Postma. Deze kreeg gelijk een mooie gelegenheid maar zijn lobje verdween net naast het doel. 14 Minuten na de 1-1 kreeg Frank de bal aangespeeld net buiten het strafschop gebied.
Hij haalt uit en de bal vliegt de linkerhoek in van het doel. De 2-1 voorsprong staat weer op het scorebord. En nu vast houden deze voorsprong. Echter duurde deze voorsprong niet lang omdat Stiens al na 5 minuten via een frommelgoal de 2-2 kan binnen tikken. Hierna wordt alles of niets gespeeld maar het mocht niet meer baten. Helaas een 2-2 gelijk spel is de eindstand. Foto’s van deze wedstrijd zie jeĀ hier.

Het wordt nu wel heel erg moeilijk om Zwaagwesteinde nog voorbij te gaan op de ranglijst. Woensdag 12 december spelen we nog een inhaalwedstrijd uit tegen SJO DFC JO17-2. Daarna kan de balans opgemaakt worden van deze najaar competitie en is de 2e plaats minimaal behaald. Een mooi resultaat en na de winterstop gaan we er weer volop tegenaan en misschien kunnen we dan nog wel 1 plaats hoger eindigen.

Verder staat volgende week zaterdag 15 december nog een heel belangrijke wedstrijd op het programma. Namelijk de bekerwedstrijd uit tegen Be Quick Dokkum JO17-2. Aanvang 12:45 uur. Mochten we deze winnen dan overwinteren we in de beker en komen bij de laatste 21 terecht. Dus heb je niets te doen kom dan zaterdag 15 december naar Dokkum om de mannen aan te moedigen.

De Reporter.

Sponsoren