Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Steffen Hansma en Peter Outhuyse nemen afscheid van fc Harlingen

27-05-2024

De selectie heeft zondag afscheid genomen van het trainersduo Steffen Hansma en Peter Outhuyse. V.l.n.r. Remko Zandberg, Peter Outhuyse, Steffen Hansma en Matheusz Ype. Foto: fc Harlingen

 

Steffen Hansma en Peter Outhuyse nemen afscheid van fc Harlingen

Na vier jaar als trainersduo nemen Steffen Hansma en Peter Outhuyse afscheid van fc Harlingen. Beiden gaan hun eigen weg: Steffen keert terug naar zijn geliefde DTD en Peter richt zich voortaan op zijn rol als hoofdtrainer bij Vrouwen 1.

Hansma kijkt met veel plezier terug op de samenwerking met Outhuyse. “Peter heeft veel verstand van voetbal, staat dichter bij de groep en kon op tijd de kleine brandjes blussen en is behoorlijk fanatiek.” Peter zelf zegt hierover: “Ik heb het eerste nu ook van de andere kant meegemaakt en de samenwerking met iedereen, vooral met Stef, was geweldig. Ik heb veel van hem geleerd. Elke donderdagavond genoten we van Stef’s anekdotes van vroeger. Geweldig!” Steffen waardeerde de donderdagavond overleggen ook zeer. “Ik had veel overleg met Remko Zandberg en Matheusz Ype, samen met de technische commissie. Ik weet nu ook alles van kokkels ;-).

Voetbalbolwerk

Steffen ziet een mooie toekomst voor fc Harlingen. “fc Harlingen is een voetbalbolwerk waar jonge jongens de kans krijgen om door te breken in het eerste elftal. We hebben een goede selectie en een geweldige groep, waarbij plezier en prestatiegericht voetbal voorop staan. Toen ik vier jaar geleden begon, moest het eerste leren winnen. Toen dat eenmaal lukte, volgden de overwinningen vanzelf.” Peter vult aan: “We zijn kampioen geworden en hebben dit jaar de Hotze Schuil Trofee voor beste team gewonnen. Ik ben er trots op dat ik daar onderdeel van mocht zijn.

‘Het is mooi weest’

Steffen benadrukt in zijn afscheidsspeech zijn respect voor de wisselspelers. “Die jongens hebben altijd hun best gedaan, stonden toch altijd weer klaar en hebben geen training gemist. Ik heb veel waardering voor het hele team en zal de spelersgroep zeker missen.” Steffen sluit af met: “Het ga jullie goed, wees gezond en volgend jaar zie ik jullie op de tweede plek!

Ook Peter neemt afscheid met een glimlach. “Het is mooi weest,” zegt hij. De selectie gaat verder met een nieuwe staf en een nieuwe trainer, maar Peter zal zeker langs de zijlijn blijven aanmoedigen. Er zijn wel twee dingen die hij zal missen: ten eerste zijn eerste trainingsbiertje na de training en ten tweede hoopt hij nog vaak de strijdkreet te horen: “Eén is de keeper, twee zijn de backs. Drie zijn de halfen van links en van rechts. Vijf zijn de voren die spelen tezaam, daar komen de schutters van Harlingen aan! VAL AAN!

Sponsoren