Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Stefan Aalders winnaar darttoernooi fc Harlingen

17-02-2019

Stefan Aalders winnaar darttoernooi fc Harlingen

Bote Teerling moest met hand en tand zijn winnaarstitel verdedigen. Hij zou er alles aan doen om zijn titel te prolongeren maar helaas viel hij er vlak voor de halve finales af.

De kantine was zaterdag 3 februari omgetoverd in een heuse dartarena. Na het jeugddarttoernooi was het de beurt aan de senioren. Een mooie opgave zorgde ervoor dat er eerst poulewedstrijden werden gespeeld. Hierna werd het kaf van het koren gescheiden, gingen de winnaars uit elke poule en de beste tweede direct door en was het de beurt aan Rienk Wijbenga, Marcel Touwslager, Stefan Aalders, Walter Brander, Theo Brouwer, Bote Teerling, Roelof van der Ploeg en Arie den Breejen om in de kwart finale een best of 5 te darten.

Kwartfinales
In de partij van Marcel Touwslager en Rienk Wijbenga was het snel beslist. Rienk wist met 0-3 te winnen. Hij kwam in de halve finale tegenover Arie den Breejen te staan want Arie wist de kwartfinale met 3-1 te winnen van Roelof van der Ploeg. De partij van Stefan Aalders en Walter Brander werd vrij gemakkelijk gewonnen door Stefan met een 1-3. De spannendste partij van deze kwartfinale was toch wel die van Theo Brouwer en Bote Teerling. Al vaker hebben ze tegen elkaar gedart maar nu moest Bote zijn meerdere erkennen. Theo bereikte de halve finale door met 2-3 te winnen van Bote.

Halve finale
De halve finalisten waren dus: Stefan Aalders tegen Theo Brouwer en Rienk Wijbenga tegen Arie den Breejen. Elke deelnemer werd met een heuse walk-on gepresenteerd en de halve finales gingen van start. In een best of 7 gingen de partijen tegelijk van start. Helaas was Rienk snel klaar…hij verloor 0-4 van Arie. Bij de andere partij, die van Stefan en Theo was het niet veel spannender en uiteindelijk was het Stefan die zichzelf naar de finale gooide en met 4-0 won van Theo.

Finale
En zo ontstond de finale; Arie den Breejen tegen Stefan Aalders. Bote Teerling was de minste niet en had zich ingeschreven om deze finale te mogen schrijven. Aangemoedigd door het publiek werd er best of 9 gespeeld. In het begin ging het gelijk op maar na de 2-2 nam Stefan afstand en won uiteindelijk de finale met 3-5. Tevens won Stefan de prijs voor de hoogste uitgooi!

De winnaars van het darttoernooi 2019 zijn:
1e Stefan Aalders
2e Arie den Breejen
3e Rienk Wijbenga en Theo Brouwer (niet op foto)

Na de finale werd er nog gezellig nagepraat en nagezeten. Maar toen de winnaar naar huis wilde gaan met al sien priezen, was de grote beker verdwenen! Alles werd afzocht maar nergens was dat ding te bekennen. Totdat Facebook even gecheckt werd en wat zag iedereen tot sien verbazing?

Inmiddels staat de beker bij de echte winnaar op het nachtkastje. Het leverde Bote in ieder geval een hoop likes, duimpjes en reacties op…

Zo’n avond kan uiteraard niet zonder vrijwilligers georganiseerd worden en bij deze wil de organisatie dan ook het keukenpersoneel, barpersoneel, schrijvers, overige vrijwilligers en natuurlijk de spelers ontzettend bedanken voor hun medewerking.
In het bijzonder bedankt de organisatie de Vrienden van fc Harlingen voor het sponsoren van de dartbanen en Dartshop Harlingen voor het sponsoren van de prijzen.

Meer foto’s zie je hier

Sponsoren