Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Stadsderby sluit fc Harlingen JO11-1 winnend af

16-11-2019

Stadsderby tegen Zeerobben JO11-2 sluit fc Harlingen JO11-1 winnend af

Een heuse stadsderby stond er op het programma vandaag.

Na een slapeloze nacht mochten onze helden aantreden, tegen een zwaar gemotiveerd team van Zeerobben. Het sportpark was afgeladen met ouders, opa’s, oma’s, buren en andere vrienden en kennissen. Het mooiste van dit alles is dat supporters van beide zijden, gewoon door elkaar heen langs de kant stonden.

Aan de kant van Harlingen speelde Mila voor het eerst mee en dit deed ze super! Het was niet te zien dat het haar eerste wedstrijd was. Op het middenveld wist ze meerdere malen de bal te veroveren om vervolgens een splijtende paas de diepte in af te leveren.

Het was een gelijk opgaande strijd, maar gelukkig had fc Harlingen wel de overhand en wist langzaam grip op de wedstrijd te krijgen. Links en rechts vlogen de de mooie aanvallen je om de oren. Na 20 minuten spelen stond fc Harlingen met 3-0 voor, kat in het bakkie zou je zeggen. Maar vorige week gaf dit team een dikke voorsprong weg, dus men was er nog niet gerust op. Dit bleek helaas terecht want vlak voor rust viel de 3-1 in het netje. De strijders gingen even de kleedkamer in om op te warmen.

De technische staf heeft de kids in de rust duidelijk gemaakt, niet hetzelfde verloop als een week eerder te willen. Nou daar gaven ze gehoor aan! Verdedigers vochten voor iedere meter, aanvallers trokken gaten voor de middenvelders en de keeper hield verder zijn doel keurig schoon. Prachtig om te zien dat in dit team een ieder zijn taak fantastisch uitvoert. Wat volgde was een ware doelpuntenregen, in de 2de helft vielen er maar liefst 6 en allemaal voor fc Harlingen!!

Dit resulteerde dus in een 9-1 overwinning, in polonaise de kleedkamer in. Het was een prachtige ochtend.

Volgende week Scharnegoutum uit, altijd lastig.

Sponsoren