Nieuws Blijf altijd op de hoogte

St. Anna JO15-1 – fc Harlingen JO15-1

10-02-2019

St. Anna JO15-1 – fc Harlingen JO15-1

Fc Harlingen JO15 -1 speelde afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie uit tegen St. Anna JO15 – 1. Een bekende tegenstander die men in de najaar reeks ook al was tegen gekomen. Destijds werd er met 0 – 2 verloren maar was er sprake van weinig krachtsverschil.

De opstelling was als volgt. Op doel Beau, achterin Allard, Justin, Lahcen en Edivan. Middenveld Thijmen, Jesper, Mika, Ronin en voorin Luuk en Keaton. Niels begon op de bank.

Door de winterse omstandigheden was het helaas niet gelukt om te oefenen en dus was het weer even wennen voor de jongens. Tijdens de wedstrijd echter viel het met de onwennigheid wel mee en na een minuut of vijf was de eerste kans voor Luuk die een verkeerde pass van de keeper oppikte maar niet tot scoren kwam. Door de harde wind was fc Harlingen meer in de aanval maar was het voor beide teams lastig voetballen. Na een minuut de eerste uitval van St. Anna maar de inzet van de spits was te zwak. Hierna brak het Luuk tijdperk aan. Eerst miste hij, na een mooie pass van Ronin, de precisie, toen schoot hij uit een corner net over en later had hij na een combinatie met Mika voor moeten geven op de vrij staande Keaton maar hij besloot het zelf te doen en miste helaas.
Na minuut of twintig was het een lange bal van Allard die door Keaton werd opgepikt maar de lange keeper van St. Anna red. St. Anna probeert er wel uit te komen maar de verdediging van fc Harlingen heeft de zaken goed onder controle en geeft weinig weg. Fc Harlingen probeert hierna nog voor rust een voorsprong te nemen maar ondanks goede schoten van o.a. Luuk en Keaton lukt het niet.

Na rust bleef de goed spelende Justin achter op de bank en kwam Niels voor hem in het veld. Nu had St. Anna voor de wind en dat was te zien aan het spelbeeld. Beau moet na vijf minuten handelend optreden maar een minuut of wat later gaat het dan toch mis. Geschutter in de verdediging leidt ertoe dat Beau de bal kan wegschieten, echter precies op het hoofd van de tegenstander, en dus hobbelt de bal zo het doel in.
En dus moest fc Harlingen en dat deed het ook met grote regelmaat alleen de scherpte op de beslissende momenten ontbrak in zowel de passing als de afwerking. St. Anna kwam echter ook niet veel verder dan wat speldenprikjes en Beau redt een aantal keren goed. Ongeveer vijf minuten voor tijd lijkt Keaton op weg naar de gelijkmaker maar de keeper was er snel uit en voorkwam ten koste van een corner deze veelbelovende aanval. Fc Harlingen probeert het wel maar komt niet tot scoren. St. Anna doet dat in de laatste seconden nog wel en zo verliest JO15 – 1 wederom met 2 – 0 van een tegenstander die gelijkwaardig was.

Sponsoren