Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Sponsorbord Vijfde Colonne fc Harlingen

30-10-2019

Sponsorbord Vijfde Colonne fc Harlingen
De ‘Vijfde Colonne’ bevolkt iedere morgen onze kantine van fc Harlingen. En deze trouwe supporters van onze club zijn voortaan extra zichtbaar langs de lijn, dankzij een nieuw sponsorbord op ons voetbalcomplex.

Onthulling sponsorbord door Anthoon en Carla Elsinga. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Ik wud soms wel ‘s gek van die lui”, grapt Berend Visser, één van de leden. Volgens Wiebe van Dijk wordt er op hoog niveau gediscussieerd, niet alleen over voetbal maar ook over andere belangrijke zaken op het wereldtoneel.
Hoewel er een man of twintig op papier staan, komen ze nooit allemaal. Vaste kern zijn Johan Erents, Wilco de Jong, Wiebe van Dijk, broer Bennie van Dijk en Berend Visser. Johan Erents werd voor het leven als voorzitter benoemd. Er is ook sprake van sociale controle, vooral bij de mensen die alleen wonen. Mochten ze zonder af te bellen er niet zijn, dan wordt er telefonisch contact gezocht, of men gaat zelfs even naar de betreffende woning om te zien of er misschien iets loos is.

Onlangs werd besloten een sponsorbord te laten maken, met alle namen van de vijfde colonne erop. Omdat Reitze Elsinga ook tot deze groep behoorde – hij is helaas overleden – werd uit respect zijn naam ook op het bord vermeld. Zoon Anthoon en dochter Carla hadden de eer om het nieuwe bord vorige week vrijdag te onthullen. Een toch wel emotioneel moment, waarbij Carla opmerkte dat zij verwachtte dat pa Reitze stiekem wel even zou kijken. Na afloop werd nog even gezellig in de kantine nagepraat.

Sponsoren