Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Spijkerharde maar machtigmooie wedstrijd van fc Harlingen MO17-1

08-11-2021

Vandaag stond een topper op het programma tegen LSC Mo17 in Sneek. De meiden van fc Harlingen staan ongeslagen bovenaan en LSC staat 3e op de ranglijst. Aangekomen op het terrein van LSC bleek dat ze de kleedruimtes aan het afbreken zijn en er een aantal keten waren neergezet waar men zich kan omkleden. Iedereen had netjes hun waardevolle spullen ingeleverd in wat tegenwoordig een mobiele tas heet. Vroeger noemde we het gewoon een beurzentas. In de kantine werd er keurig gecontroleerd op de QR code, maar dat ging bij LSC iets te nauwkeurig. Een aantal meiden moest even plassen voor de wedstrijd, in de noodkeet was geen toilet en dus ging het spul richting kantine… Maar hier werd gevraagd om de QR code (is toch vanaf 18 jaar?) en de mobiele tas was al ingeleverd. Geen idee hoe het is opgelost 😉

Tijdens de warming-up vond Emma dat er een luchtje aan zat, een vies luchtje wel te verstaan. Wat bleek? Er lag een hoopje in het doel! En Emma hoe fanatiek ze is had er al een zweefduik in genomen. De leider kwam de boel opruimen met een zakje, Emma stak haar neus in de lucht en dacht, ik laat jullie vandaag een poepie ruiken. En zo begon dan eindelijk om 13.30 de wedstrijd.

Al snel kwam fc Harlingen aan de bal en kreeg Eliza een kans, maar deze belandde in de handen van de keeper. Ook LSC kreeg een kans, maar daar stond onze Emma! Het spel ging op en neer op dit loodzware veld zonder dug-out en bankjes. Op het middenveld is er een ongelukkige botsing en hierbij raakt Anouk geblesseerd en kan niet meer verder. Dit is het begin van een spijkerharde maar machtigmooie wedstrijd.

Meike neemt even later een corner en ze schiet hem in één keer binnen! Ze kan het nog steeds. 4 minuten later komt de razendsnelle linksbuiten van LSC over de zijkant, ze loopt zelfs Jutta voorbij en schiet hard binnen, 1-1. Dit duurt echter niet lang, fc Harlingen krijgt een ingooi. Deze bal komt bij Meike en zij haalt verwoestend uit 1-2. De strijd wordt alsmaar harder en het is duidelijk dat er vandaag geen vriendschappen worden gesloten. De snelle linksbuiten gaat er weer als een speer vandoor en zo staan we weer gelijk, 2-2. Zo gaan we ook rusten.

Na de rust doet LSC er nog een schepje bovenop, duels gaan ze keihard in en vele slidingen worden ingezet. Eindelijk zijn er weer eens vieze tenues. Mirte krijgt de bal en loopt op de keeper af, op het moment dat ze wil schieten wordt er een sliding ingezet en is ze de bal kwijt. Mirte raakt oververhit en deelt een tik uit, gelukkig zonder consequenties maar de rapen zijn gaar!! Sommige dames moeten even uit elkaar gehaald worden en tot rust worden gemaand en zo konden we weer door! Koppen erbij en voetballen! Meike vloekte van binnen zo hard dat ze bal zo het doel in rostte! 2-3!

Het gaat hard tegen hard en zo vallen Suus en Berit ook geblesseerd uit, gelukkig hebben we een grote selectie. Mirte krijgt weer een kans maar wordt nu hard onderuit geschopt in de 16 meter en zo krijgen we een penalty. Meike neemt deze en hoewel ze van binnen nog steeds kookt van woede schiet ze deze rustig binnen, we hebben even lucht 2-4. Toch is de volgende kans voor LSC, Emma heeft deze bal niet klemvast. Vervolgens wordt ze duidelijk aangevallen maar de scheidsrechter fluit niet en zo staat het 3-4. De spelers van LSC zeuren enorm op elkaar en reageren dit af op fc Harlingen. Hierdoor valt ook Meike geblesseerd uit. Gelukkig weet Roliene nog een keer te scoren en eindigt de wedstrijd in een verdiende 3-5 overwinning.

De meiden van LSC hebben het niet van vreemden, op het parkeerterrein tijdens het wegrijden van deze verslaggever toeterde er een moeder van LSC en kregen we nog een dikke middelvinger. Wij gingen met een grote glimlach en 3 hele mooie punten terug naar Harlingen!

De opbrengst van vandaag:

5 doelpunten voor
3 doelpunten tegen
1 hoopje, wat later een grote hoop bleek
4 geblesseerden
Een tas met vieze tenues
2x hoofdpijn
36 slidingen
1 opstootje
1 dikke middelvinger
16x een grote glimlach bij de meiden.
3 punten mee naar huis!

Tot volgende week!

 

Sponsoren