Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Sneue nederlaag fc Harlingen JO15-1.

07-04-2019

Sneue nederlaag fc Harlingen JO15-1.
Na de kansloze nederlaag van vorige week, toen een inspiratieloos fc Harlingen JO15-1 kansloos verloor van OHH JO15-1, kwam deze zaterdag koploper St. Anna JO15 -1 naar de Vierkantsdijk. De eerste wedstrijd werd verloren met 2 – 0 maar er zat destijds zeker meer in.

Onder leiding van scheidsrechter Kimp begon fc Harlingen in de volgende opstelling. Keaton was weer de doelman. Achterin stonden Niels, Allard, Beau en Finn (van de JO13-1). Het middenveld bestond dit keer uit Sil ( JO13-1 ), Jesper, Lahcen, Mika en Ronin en Luuk was de spits. Op de bank zaten Sawwa en Jort, ook al van de JO13-1. Thijmen, Edivan en Justin waren door verschillende redenen helaas afwezig.

Voor fc Harlingen dus een mooie kans op revanche na vorige week en dat was meteen te zien. De duels werden niet gemeden, er werd hard gestreden en bij vlagen werd er gewoon goed gevoetbald. Dit resulteerde ook meteen in een kansje voor Luuk maar deze was een prooi voor de boomlange St. Anna – keeper. Hierna moest Keaton handelend optreden na een voorzet van St. Anna en dat deed hij goed. Na 13 minuten begon Jesper aan een fraaie solo maar het was helaas Lahcen die buitenspel stond en zodoende strandde ook deze aanval. Hierna kreeg St. Anna wat meer druk maar Keaton bleek vandaag net als vorige week een grote sta in de weg voor de tegenstander. Na een klein half uur kreeg ook Luuk weer een schietkans maar zijn inzet was te slap. Ruststand 0 – 0.

 

Na rust ging de wedstrijd verder waar het gebleven was en ook het spelbeeld bleef eigenlijk hetzelfde. St. Anna speelde misschien wat makkelijker maar fc Harlingen deed zeker niet onder voor de Bildtkers. De neutrale toeschouwer kon niet zeggen dat dit de koploper tegen een laagvlieger was. Naar mate de wedstrijd vorderde werd er steeds steviger gevoetbald maar fc Harlingen liet zich niet van de wijs brengen. Na 9 minuten was het Lahcen die een goede voorzet gaf over de keeper heen maar helaas tikte Jesper de open doelkans op de paal. Daar schrok de koploper wel even van. Na een kwartiertje spelen weer een beste kans voor fc Harlingen maar nu was het Sawwa die op de keeper stuitte. St. Anna probeerde het uiteraard ook wel maar echt gevaarlijk werd men niet. Na een minuut of twintig wederom een grote kans voor fc Harlingen na een fraaie aanval via Lahcen en Jesper kwam de bal uiteindelijk bij Luuk maar die raakte helaas de buiten kant van de paal.

 

En dan ja, u voelt het al aankomen, een slippertje in de fc verdediging en daar profiteert de St. Anna-spits van en zet de 0- 1 op het denkbeeldige scorebord. Fc Harlingen probeert het nog wel maar men weet niet scoren. Dat St. Anna in de laatste minuut nog paal en lat raakte doet niet meer terzake, de drie punten waren voor de koploper. Fc Harlingen had zeker meer verdient maar ja….

Er werd in ieder geval met passie en inzet gespeeld en als dat iedere week kan worden gebracht komen er heus nog wel punten bij. Tot slot nog de complimenten voor Sil, Jort en Finn die na hun eigen wedstrijd toch maar weer even de JO15 -1 uit de brand hielpen. Klasse!
Volgende week de uitwedstrijd in en tegen Deinum. Een wedstrijd die thuis kansloos werd verloren dus ook hier gaan we weer voor revanche!

Sponsoren