Simpel houden en rust aan de bal; de opdrachten voor fc Harlingen JO17-1 in Oosterlittens

27-09-2021

Vandaag (zaterdag 25 september) om 9:15 uur vertrekken (effe beter als vorige week ) richting Oosterlittens JO17-1, rustig omkleden en de wedstrijdbespreking en opstelling wordt gegeven door Jesse en Remko. Simpel houden, mekaar de bal in de voeten spelen en rust aan de bal. Dat waren de opdrachten van vandaag. Ohja! En natuurlijk zorgen voor 3 punten!

De wedstrijd begint en zoals de laatste wedstrijden zijn we meer aan de bal als de tegenstander en we spelen redelijk de bal rond. Toch wordt er nog vrij snel de diepte ingespeeld. De bal komt voorin bij Keaton terecht die onrust stookt en de keeper probeert de bal weg te werken. Hij schiet hierbij de bal bij Jort in de voeten, die tot dat moment nog niet lekker in de wedstrijd zat, maar (waar ie dat in 1 keer vandaan haalde weet ik niet) hij maakt werkelijk met een schitterende lob van een meter of 16 een wereld goal, hoppa in de verre hoek!!! 0-1

Kort daarna komen ook de tegenstanders met een paar gevaarlijke ballen door de defensie heen maar deze konden onschadelijk gemaakt worden door Niels, Beau en onze nieuwe aanwinst Robin. En complimenten voor Robin want hij speelde echt goed vandaag! Dan een aanval van fc Harlingen waarin Thijmen mee naar voren gaat, hij de bal krijgt en in eerst instantie verliest maar toch goed doorgaat en de bal terug verovert. Een overtreding volgt op randje 16 en fc Harlingen krijgt een vrije trap. Luuk ons goudhaantje gaat achter de bal staan en schiet hem in de hoek, 0-2!

In de rust proberen we de jongens aan te geven dat we de bal wat langer moeten rondspelen. Tweede helft komen er van beide kanten kansen op doelpunten waarbij wij 3 keer alleen op de keeper afkomen, de tegenstander schiet 2 keer de bal op de paal en een kopbal op de doellijn nét over. Toch scoort de tegenstander 5 minuten voor tijd nog de 1-2 waardoor het nog effe billen knijpen wordt en de gemoederen effe vel waren in het veld ! Maar na het eindsignaal staat er 1-2 op het bord! De drie punten gaan mee naar huis en wij gaan ons weer opmaken voor de volgende wedstrijd!