Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Seizoensoverzicht fc Harlingen 1

03-07-2023

De weg naar het kampioenschap

Zondag 23 april 2023 is een dag die velen zich waarschijnlijk nog lang zullen herinneren. Op die dag werd ons vlaggenschip kampioen van de 4e klasse B. Onder toezicht van ruim 100 uit Harlingen meegereisde supporters werd op het sportpark van Warga een 4-1 zege geboekt op de plaatselijke vv en werd het kampioenschap veiliggesteld.

fc Harlingen streed het hele seizoen mee om de toppositie. De allereerste speelronde op 25 september startte fc Harlingen met een thuiswedstrijd tegen, naar wat later de grootste concurrent zou blijken, Nieuw-Roden. Het zou de enige wedstrijd zijn waarin de Harlingers niet tot scoren kwamen en het 0-0 bleef. ( Lees hier het wedstrijdverslag )

De twee daaropvolgende wedstrijden werden gewonnen en dus begonnen we zeven punten uit drie wedstrijden goed aan het seizoen.
( In slotfase langs Zevenhuizen en Zwaarbevochten zege tegen Oldeboorn )

Aan de uitwedstrijd in en tegen Tijnje werd een snelle voorsprong weggegeven en uiteindelijk met 3-2 verloren. Het zou later de enige nederlaag van het seizoen blijken. ( Onnodige nederlaag in Tijnje )

De winterstop kwam er aan en fc Harlingen stond met 26 punten op dat moment aan kop. Age Tichelaar zei toen al dat dit team kampioen zou worden. Hij had een vooruitziende blik…

Toen op 5 februari de tweede competitiehelft begon trad de ploeg opnieuw aan tegen Nieuw-Roden. Dit keer werd er aan beide kanten gescoord, maar ook nu werden de punten eerlijk verdeeld. ( fc Harlingen behoudt koppositie ondanks gelijkspel )

Op 19 februari leken we zonder punten terug te keren uit Aldeboarn, maar na een 4-1 achterstand zorgde een spectaculaire comeback toch nog voor een punt. Tot grote vreugde van de meegekomen supporters. ( Lees hier het wedstrijdverslag )

fc Harlingen bleek dit seizoen op schot. Zo werd er in de thuiswedstrijden tegen Warga, Nieuweschoot, Blue Boys en Thor meer dan vijf keer gescoord door de thuisploeg. Op 2 april bereikte Arjan Outhuyse op Terschelling een mijlpaal door het vijftigste doelpunt van het seizoen voor het team te maken!

De grootste concurrent liet in de slotfase dure punten liggen tegen laagvliegers en fc Harlingen bleef haar wedstrijden winnen. Uiteindelijk resulteerde dit in een verdiende eerste plaats en gaan onze mannen het volgend seizoen in de derde klasse waarmaken!

Steffen, Peter, Syb en natuurlijk de hele selectie heel veel succes! Nu eerst genieten van de vakantie en tot volgend seizoen allemaal!

Wist je dat:

  • Er 72x gescoord is dit seizoen?
  • Kevin en Sander samen bijna de helft van de doelpunten maakten (beide 15)?
  • Zelfs doelman Jesse 1x scoorde?
  • Jesse gemiddeld 1x per wedstrijd gepasseerd is?
  • Er 9x ‘de nul’ werd gehouden?
  • Er slechts in één wedstrijd niet gescoord werd?
  • De grootste zege 6-0
  • Ik vast wel een hoogtepunt vergeten ben te noemen, maar iedereen er vast wel eentje noemen kan?
Sponsoren