Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Seizoen update fc Harlingen JO17-1

13-10-2019

Seizoen update fc Harlingen JO17-1.

Dit seizoen is er een geheel nieuw team gevormd wat nu de 17-1 is geworden. Op basis van leeftijd komt het gros van de spelers uit de 15-1 en 15-2 van vorig seizoen. Weer een nieuwe leeftijdscategorie houdt ook weer ander voetbal in. Het voetbal wordt steeds fysieker en daar heb je nu eenmaal even tijd voor nodig om aan te wennen.

Aan het begin van het seizoen wordt er de laatste jaren gestart met de wedstrijden in de bekercompetitie. Als eerste wedstrijd stond de derby tegen Zeerobben 17-2 op het programma. Ondanks dat de wedstrijd gelijk op ging waren het de robben die aan het langste eind trokken 3 – 1. In de competitie komen we ze nog een keer tegen dus er is kans op revanche later in het seizoen. De tweede wedstrijd was een thuiswedstrijd ten DFC 17-1 dat een klasse hoger speelt. DFC was wel de betere ploeg maar scoorde niet en fc Harlingen nam brutaal de leiding. Echter gaandeweg de wedstrijd drukte DFC het verschil in kwaliteit toch uit middels een 1 – 3.
De derde wedstrijd was wederom een derby tegen Franeker 17-2. Ook deze tegenstander speelt een klasse hoger maar daar was in de wedstrijd ook weinig van te merken. Details beslissen dan de wedstrijd en zodoende eindigde ook dit duel in een nederlaag 4 – 2.

De week daarna begon de competitie thuis tegen Be Quick 17-2. Deze wedstrijd verliep niet al te best voor de jongens. Be Quick was duidelijk te sterk en won met korfbalcijfers van de blauwhemden 3 – 8.
Vorige week wederom een thuiswedstrijd. Stiens 17-2 was de tegenstander. De wedstrijd ging in het begin duidelijk de kant van fc Harlingen op maar de eerste kansen werden echter niet verzilverd. Ja en dan voel je het al aan komen…. Aan de ene kant de kansen niet benutten en aan de andere kant de doelpunten. Stiens nam maar liefst een 0 – 3 voorsprong. Maar de koppies gingen niet omlaag en dat betaalde zich nog voor rust uit. Binnen vijf minuten was de schade hersteld en met 3 -3 werd er gerust. Na de pauze bleef het goed gaan en bleef 17-1 op de overwinning jagen. Door goed voetbal en fraaie treffers werd er een 6 – 4 overwinning geboekt. Over korfbalcijfers gesproken…

Afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij Leovardia 17-2. Ook dit zou weer een memorabele wedstrijd worden. Fc Harlingen nam het initiatief en nam in deze wedstrijd brutaal de leiding via Lahcen. Leovardia maakte echter alweer snel gelijk. Jesper zette fc Harlingen weer op voorsprong en toen Ronin na een klein halfuur spelen 1 – 3 maakte leek er niets aan de hand. Dat bleek echter niet zo te zijn. Er ontstonden in het veld de nodige irritaties en het spel werd fysieker. Leovardia was hierin duidelijk sterker en ook de scheidsrechter was eigenlijk niet capabel om deze wedstrijd in goede banen te leiden. In totaal stuurde hij deze wedstrijd 5 spelers voor tien minuten naar de kant. Hier won Leovardia met 3 – 2. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Leovardia veelal door schoten van afstand en vrije trappen op een 7 -3 voorsprong! De scheidsrechter had waarschijnlijk ook geen horloge om want de wedstrijd begon stipt om 10.00 uur en de eerste helft eindigde om 10.48. Maar liefst 8 minuten blessuretijd was wel heel erg veel maar dat terzijde.

Na rust waren de gemoederen weer wat bedaard na overleg tussen de leidsman, trainers en aanvoerders en werd er weer normaal gevoetbald. De stand veranderde nog wel maar ook in deze helft maakte Leovardia meer doelpunten dan fc Harlingen. Leovardia maakte er nog twee en Jesper schoot nog een penalty binnen. Eindstand 9 – 4. Weer veel doelpunten.

Echter volgende week weer een nieuwe wedstrijd en we hopen dat de ploeg van Henk, Arjan en Melle dan weer nieuwe spirit heeft om te proberen de drie punten mee naar Harlingen te nemen. De uitwedstrijd bij Wykels Hallum begint om 9.30 uur.

Sponsoren