Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Scagha (Eredivisie zaalvoetbalploeg) wint 41 ste fc Harlingen Havenstadtournooi

05-01-2024

Ut wudde weer een succesvol Havenstadtournooi en dat dan voor de 41 e keer. En alle bekende medewerkers waren ur weer, bij de ingang stonden Willem Noorloos (penningmeester voor ut leven bij de 5 e colonne) en Hielke Jager (die man kan alles). Verders hadden de mesen ut van de organisatie Johan Janssen, Drewes Janssen, Adriaan Aalders, Lawrence de Graaff en Albert Topfer ut weer geweldig regelt allemaal. En dan de scheidsrechters; Henk Swart doet al sun 17 jaar met en Jan Willem Kimp uut Harlingen was mede fluitist, ze deden het best. De wedstrijdleiding was in de vertrouwde handen van Jan van de Heide. En dan doet ut je natuurlijk goed dat Age Tichelaar de mannen de hele dag assisteerde as grensrechter. Hij mag hast wel weer een lintsje hewwe.

Poule A bestond uut fc Harlingen, AVC, Zeerobben en Scagha uut Schagen. Hier bleek al snel dat Scagha over een zeer sterke ploeg beskikte maar ze speule dan oek inne Eredivisie. Zeerobben werd eenvoudig anne kant skoven dat wonnen ze met 3-0. AVC gaf iets meer partij maar verloren toch met 2-0. FC Harlingen deed het echter verassend goed, die kwamen zelfs door treffers van Mart Beuker en Wessel Roorda met 0-2 voor. Maar Scagha deed een tactische wissel en gingen met vliegende keeper speulen. Een ouwe term nog van vroeger dan gaat de keeper met voetballen. En dat leverde de Noord Hollander snel 2 treffers op 2-2 dus. Toen mistte Reinier vd Stap op een haar na een mooie kans en dat was jammer. Met een counter beslisten Scagha toen de wedstrijd. Zeerobben en FC Harlingen moesten beslisse wie tweede wudde suu. En dat wudde een leuke spannende wedstried tussen twee ploegen die ur plat voor gingen. Zeerobben nam de leiding met 2-0 door Ane Schaap en Godert Attema. Remco Zandberg joeg een in ut kruus dat wudde 2-1, en ut wudde nog spannend maar de Robkes hielden stand en kwamen met Scagha in de halve finale.

Poule B bestond uut een Regio Team, Futsal Frisia speult inne topklasse competitie, Wiron doet vanaf 2016 al mee en komme uut Den Oever en Mulier uut Witmarsum. In B poule was natuurlijk Futsal Frisia de ploeg die er wat bovenuut stak. Maar toch hadden se nog een billug werk met ut door Michel v d Ploeg samengestelde ploegje Regio Team. Regio team met o.a. Ralf van Hurck, Marcel Visser, Niec Aalders, Cyrus Boerman, Jasper de Groot, Stijn Schakenbos, Albert Beuker en Connor Bosma, in de gelederen hielden lang stand maar uiteindelijk verloren ze toch maar nipt met 2-1.

Kruis finales
Regio Team werd dus tweede inne poule B en moesten tegen de nummer 1 van poule A Scagha. En Scagha nam snel de leiding met 0-1 maar het Regio Team bleef goed spelen en hadden een goeie keeper in Connor. Helaas belande een fraai hakje van Marcel Visser op de paal. Maar de koning van de kluts Niec Aalders wist wel te scoren 1-1. Regio kregen kansjes maar die misten ze, Scagha ging weer met vliegende keeper speulen en dat hielp. Het werd 1-2 en nog waren er kansjes voor het Regio Team maar ze gingen ur niet in. Een mooi stifje van Freek Vrenegoor en dat betekende 1-3. De kopkes gingen toen hangen van het Regio Team en zo kon Scagha uutlope naar 1-5.

De andere halve finale ging tussen Futsal Frisia uit Leeuwarden en ze moesten teugen onze plaatselijke club Zeerobben. En Frisia begon sterk met een treffer van Gert-Jan 1-0. Ane Schaap kreeg 2 minuten tijdstraf en Frisia ging ook met vliegende keeper spelen. Kian Visser voormalige spits van Harkemase Boys, Ijselmeervogels en DOVO was die keeper en hij maakte 2- 0. Zeerobben vocht terug Godert Attema roste een in de lange hoek 2-1 mooie goal. David v d Pol zag zijn schot gepakt deur de keeper en alleen voor de keeper had ie ut haar voor sien ogen en mistte weer. Dat deed Frisia niet zij maakten 3-1 maar de Robkes bleven ur in geloven. Een afstandsschot van Dylan Drenth volgde en die vloog ur in as een koegel 3-2. En ut wudde geliek deur een fabelachtig hakje van Godert Attema 3-3. Er volgden penalty’s een loterij dus. Frisia had al een gemist en David v d Pol wist de finale veilig te stellen voor Zeerobben. Een goeie prestatie teugen een goeie club.

Finale
Ja en toen kreeg je de finale en dat beloofde wat te wudden, gezien de vorige wedstrieden. Scagha teugen Zeerobben en na 3 minuten stond Zeerobben al achter deur een bekeken goalsje van Robin Schouwvlieger 1- 0. De Robkes hadden pech toen een knal van Brent de Groot oppe paal ketste. In de 6 e minuut was daar een mooie aktie van Freek Vrenegoor en het was 2-0. Scagha speulde weer met vliegende kieper en daar kreeg Zeerobben geen vat op. En toen wudden ze bij Zeerobben oek een bitsje steviger en dat leverde 2 x 2 minuten straf op. Daar profiteerde Scagha natuurlijk van de defensie wudde uutspeuld en Jeroen Pater kon 3-0 maken. Nou dat kanne wij oek, speule met een vliegende keeper docht Zeerobben. Dat ging niet goed, the flying keeper Ane Schaap was voorin toen Scagha de bal kreeg en van afstand lepelde Freek Vrenegoor de bal in het lege doel 4- 0. Sander Beemsterboer deed even later precies utzelfde 5-0 en Boyd Filemieg maakte nog 6-0 voordat Godert Attema de eer nog kon redden 6-1.​ De prijzen konnen uutriekt wudde in een overvolle en gezellige kantine natuurlijk werden alle medewerkers bedankt. En werd Freek Vrenegoor van Scagha de beste speler van het tournooi en werd Kian Visser van Futsal Frisia de beste keeper.

Alle foto’s van dit toernooi zie je: HIER

fc Harlingen bedankt de sponsoren van het Havenstadtoernooi. Zonder de bijdrage en giften van onze sponsoren zouden wij dit toernooi nooit op deze wijze kunnen organiseren. fc Harlingen wil graag via deze weg alle sponsoren van hetHavenstadtoernooi bedanken.

Sponsoren