Nieuws Blijf altijd op de hoogte

SC Terschelling/AVV JO17-1 – fc Harlingen JO17-1

21-10-2018

Vandaag, zaterdag 20 oktober, stond de inhaalwedstrijd gepland die eigenlijk 29 september gespeeld zou worden maar toen waren er veel afwezig ivm schoolreizen. Dus om 9:45 uur vetrokken de mannen met de MS Friesland richting Terschelling.

Onderweg werden de trainers Klaas en Rienk getrakteerd op heerlijk vers gemaakte broodjes van Catrinus. Waarvoor hartelijke dank!! Daar aangekomen rond 11:45 uur werden we verder vervoerd via een Arriva bus naar Hoorn. Om 12:20 uur stond de ploeg met trainers Klaas, Rienk en extra begeleider Catrinus op het complex van AVV waar de wedstrijd plaats zou vinden om 14:00 uur. Maar men heeft tot 13:10 uur moeten wachten voordat er iemand kwam om de kantine en boxen open te maken. Over gastvrijheid gesproken….. En wat doe je dan in de tussentijd? Rondhangen bij de picknick tafel bv.

Dus eindelijk konden de mannen aan de warming-up beginnen na de wedstrijdbespreking van Klaas. Waarschijnlijk door al het lange wachten was deze erg gezapig. Dus werden ze voor aanvang van de wedstrijd nog even goed op scherp gezet. Beginopstelling:

Doel: Ayrton. Verdediging: Youri, Martijn, Kjelt en Thijs. Middenveld Frank, Jarno en Raf. Voorhoede: Joshton, Ricardo en Noah Hoffmann. Wissel was eerst Stijn de Bruin.

Gelijk na de aftrap werd er bovenop gezeten. Dit resulteerde in veel balbezit en na 5 minuten de 1e goal; Ricardo stuurde Noah met een mooie dieptepass richting het doel van Terschelling/AVV en deze faalde niet. 0-1 En weer een mooi begin. De wedstrijd rommelde hierna maar wat aan omdat er niet echt goed gecombineerd werd. De tegenstander kon niet veel beter en wij wilden niet beter. Toch creëerden ze wel wat kansjes en na 30 minuten volgde de 0-2; Joshton kopte een corner keurig binnen. Hiervoor hadden we eigenlijk ook nog een penalty moeten krijgen maar de scheids wuifde dit weg. Met 0-2 gingen we rust in.

De 2e helft was niet veel beter dan de 1e helft wat voetbal betreft. De thuisploeg ging er wel wat feller in en dit leverde veel overtredingen op van beide teams. En de mannen reageerden soms wat te vaak op de beslissingen van de scheids waardoor je jezelf wat uit de wedstrijd haalt. Maar daar was ineens een penalty voor de thuisploeg omdat de scheids in dit duel in de 16 meter van ons wel één zag. Tumult alom maar de bal ging op de stip. 1-2 En dit was niet nodig. Maar de mannen stroopten de mouwen nogmaals op en gingen op zoek naar de 1-3. En die viel ook na 10 minuten en Noah was weer de doelpuntenmaker. En toen Ricardo de 1-4 in de verre hoek plaatste was het geloof weg bij de thuisploeg.

Dus de winst was binnen en de ploeg kon om 17:30 uur aan de terugreis beginnen richting Harlingen. Nu komende week weer lekker trainen en voorbereiden op de streekderby thuis tegen SC Franeker JO17-2 op zaterdag 27 oktober. Een bekende tegenstander want in de eerdere bekerronde kwamen de Franekers ook al naar Harlingen. In dit duel was fc Harlingen de sterkere ploeg. Voor komende zaterdag zullen de mannen vast weer voor de winst gaan. De wedstrijd begint om 14.30 uur en iedereen is hierbij van harte welkom!

Sponsoren