Nieuws Blijf altijd op de hoogte

SC Franeker wint het Havenstad-jeugd-toernooi 2022

03-01-2023

“De jeugd heeft de toekomst” en dat blijkt ook uit het feit dat de eerste jeugdspelers die in 2016 meespeelden op het eerste jeugdtoernooi nu meedoen bij de senioren. Daar is de organisatie van het Havenstadtoernooi zeer trots op! Maar zij zijn ook trots op de zes ploegen die graag met elkaar de strijd aan wilden gaan. Dit waren de JO11 teams (E’tjes) van: SC Franeker, DFC Dronrijp, AVC, Zeerobben en twee teams van fc Harlingen.

De eerste wedstrijd begon stipt om 12 uur in de “kleine” hal. De spelbegeleiding was in handen van Finn Janssen, David Kwast en Wiepke Zondervan die dit fantastisch deden. Vanwege de afmeting van deze hal werd er met drie veldspelers en een keeper gespeeld. De organisatie kon weer twee goals lenen van de Hockey vereniging en zij worden daarvoor hartelijk bedankt! Het werd een doelpuntrijk toernooi waarbij er minstens net zo fanatiek werd gestreden als bij de senioren. De tribune was afgeladen met supporters en dat gaf de jongens nog meer energie. In de poule wedstrijden vielen gemiddeld 8 doelpunten per wedstrijd. De poule indeling was als volgt:

Poule A: 
1. fc Harlingen 2
2. SC Franeker
3. DFC Dronrijp

Poule B:
1. Zeerobben
2. AVC
3. fc Harlingen 1

Franeker werd de winnaar in poule A en mocht het in finale opnemen tegen de winnaar van poule B Zeerobben. De finale werd gespeeld in de “grote” hal waar het publiek kon genieten van een bloedstollende finale. Beide ploegen speelden met veel inzet en lieten zien dat ze goed kunnen zaalvoetballen. Zeerobben pakte direct het initiatief en Franeker werd op eigen helft vastgezet. De keeper van Franker Bjorn Egberts moest al direct een aantal reddingen verrichten om een doelpunt te voorkomen. Bij Zeerobben speelde een groot talent Evy Boonstra en liet een aantal technische hoogstandjes zien. Verdedigend stond het bij Franeker goed en daardoor bleef lang 0-0. Franker nam het initiatief over en nu moest Zeerobben aan de bal om de nul te verdedigen en ook daar was de keeper goud waard. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder en penalty’s moesten uitkomst bieden. De keeper van Franeker maakte hierbij het verschil en pakte twee goed ingeschoten penalty’s. Franeker mocht zich kampioen van het 40ste Havenstadtoernooi noemen en Zeerobben mag zeer trots zijn op hun tweede plaats.

Foto gemaakt door Dorus Breidenbach

Hielke reikte de enorme bekers en de prachtige medailles uit. De prijs voor keeper van het toernooi ging naar Bjorn Egberts van Franeker. Evy Boonstra van Zeerobben werd beste speelster van het toernooi. De organisatie van het jeugdtoernooi en de sponsors werden bedankt voor hun inzet en bijdrage. Van der Meulen Speelgoed had als klap op de vuurpijl zelfs nog voor alle deelnemers aan het toernooi een bal beschikbaar gesteld.

Eindstand:
1. SC Franeker
2. Zeerobben
3. fc Harlingen 2
4. AVC
5. DFC Dronrijp
6. fc Harlingen 1

Klik hier voor alle foto’s van het Havenstad-jeugd-toernooi 2022

 

Lees het vorige artikel HIER

 

Sponsoren