Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Sc Bolsward wint het Havenstad jeugd zaalvoetbaltoernooi 2018

02-01-2019

Sc Bolsward wint het Havenstad jeugd zaalvoetbaltoernooi 2018

“De jeugd heeft de toekomst” en dat is ook precies de reden dat naast het senioren Havenstad zaalvoetbaltoernooi voor de derde keer op rij het jeugdtoernooi werd georganiseerd.
De opzet is gelijk aan die van het senioren toernooi. Dit betekende dus ook dat er ook prijzen waren voor de beste keeper en voetballer van het toernooi. Zes ploegen wilden graag met elkaar de strijd aangaan. Dit waren de jeugd onder de 11 teams (E’tjes) van: Stormvogels, sc Franeker, sc Bolsward, Zeerobben, sc Berlikum en fc Harlingen.

De eerste wedstrijd begon om 12 uur in de “kleine” hal. De spelbegeleiding was in handen van Adriaan Aalders en Siefko Jager en de scores werden bijgehouden door “kleine Jan & Jan” namelijk Niec Aalders en Finn Janssen die dit fantastisch deden. Vanwege de afmeting van deze hal werd er met drie veld spelers en een keeper gespeeld.
De Hockey vereniging was bereid gevonden om twee hockey goals uit te lenen en wij willen ze nogmaals bedanken voor de medewerking. Deze goals zijn een slagje groter dan normale zaalvoetbal goals en dat betekende spektakel. Het werd een doelpuntrijk toernooi waarbij er minstens net zo fanatiek werd gestreden als bij de senioren. De tribune was afgeladen met supporters en dat gaf de jongens nog meer energie. Dat er veel gescoord werd blijk wel uit de uitslagen in de poules:

Poule A: Poule B:
1. fc Harlingen 1. Stormvogels
2. sc Bolward 2. Zeerobben
3. sc Franeker 3. sc Berlikum

Harlingen – Bolsward 1-9
Stormvogels – Zeerobben 3-5
Harlingen – Franeker 3-10
Stormvogels – Berlikum 8-2
Bolsward – Franeker 4-2
Zeerobben – Berlikum 9-2

sc Bolsward werd de winnaar in poule A en mocht het in finale opnemen tegen de winnaar van poule B en dat was Zeerobben. De finale werd gespeeld in de “grote” hal, waar het publiek kon genieten van een bloedstollende finale. Beide ploegen speelden met veel inzet en lieten zien dat ze goed kunnen zaalvoetballen. Sc Bolward had in het begin van de wedstrijd het spel overwicht. Morris van Bavel ronde een mooie aanval van Bolsward af. Bolsward kwam hierdoor op een verdiende 1-0 voorsprong. Dankzij goed verdedigend en keepers werk aan de kant van Zeerobben bleef de marge op een doelpunt en dat gaf Zeerobben kracht. Ze kwamen beter in het spel en Davy Volberda wist met een prachtig afstandsschot vlak voor tijd gelijk te maken. Dat betekende dus penalty’s schieten en dat deed sc Bolward beter dan Zeerobben. Hielke reikte de enorme bekers en prachtige medailles uit. De prijs voor keeper van het toernooi ging naar Lanvin Warmerdam van Zeerobben. Mart Siersma van SC Bolward werd beste speler van het toernooi. De organisatie van het jeugd toernooi en de sponsors werden bedankt voor hun inzet en bijdrage. Van der Meulen Speelgoed had als klap op de vuurpijl zelfs nog voor iedere speler een kleine voetbal beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen de jongens lekker oefenen in de huiskamer. Foto’s van het Havenstadtoernooi 2018 zie je hier

fc Harlingen (3e poule A) – sc Berlikum (3e poule B) 7 – 4
sc Franeker (2e poule A) – Stormvogels (2e poule B) 3 – 0
sc Bolsward (1e poule A) – Zeerobben (1e poule B) 1 – 1 (Bolsward winst na strafschoppen)

Eindstand:
1 SC Bolsward
2 Zeerobben
3 SC Franeker
4 Stormvogels
5 fc Harlingen
6 sc Berlikum

Finalisten Havenstadtoernooi jeugd: sc Bolsward en Zeerobben

Sponsoren