Nieuws Blijf altijd op de hoogte

SC Berlikum wint het Havenstad jeugd zaalvoetbaltoernooi 2019

02-01-2020

SC Berlikum wint het Havenstad jeugd zaalvoetbaltoernooi 2019

“De jeugd heeft de toekomst” en dat is ook precies de reden dat naast het senioren Havenstad zaalvoetbaltoernooi voor de vierde keer op rij het jeugdtoernooi werd georganiseerd. De opzet is gelijk aan dat van het senioren toernooi. Dit betekende dat er ook prijzen waren voor de beste keeper én voetballer van het toernooi.

De jeugdfinalisten van het Havenstadtoernooi 2019; SC Berlikum – AVC. Foto: Dorus Breidenbach

Zes ploegen wilden graag met elkaar de strijd aangaan. Dit waren de jeugd onder de 11 teams (JO11) van: Stormvogels, Makkum, AVC, Zeerobben, SC Berlikum en fc Harlingen.

De eerste wedstrijd begon om 12 uur in de “kleine” hal. De spelbegeleiding was in handen van Adriaan Aalders en Evan van Sertima en de scores werden bijgehouden door “kleine Jan & Jan” namelijk Niec Aalders en Finn Janssen die dit fantastisch deden. Vanwege de afmeting van deze hal werd er met drie veld spelers en een keeper gespeeld.
We konden weer twee goals lenen van de Hockey vereniging en wij willen ze daarvoor hartelijk bedanken. Het werd een doelpuntrijk toernooi waarbij er minstens net zo fanatiek werd gestreden als bij de senioren. De tribune was afgeladen met supporters en dat gaf de jongens nog meer energie. Het waren doelpuntrijke wedstrijden. In de poule wedstrijden vielen gemiddeld 7 doelpunten per wedstrijd. De poule indeling was als volgt:

 • Poule A:
  fc Harlingen
  Zeerobben
  AVC
 • Poule B:
  Stormvogels
  Makkum
  SC Berlikum

AVC werd de winnaar in poule A en mocht het in finale opnemen tegen de winnaar van poule B en dat was SC Berlikum. De finale werd gespeeld in de “grote” hal, waar het publiek kon genieten van een bloedstollende finale. Beide ploegen speelden met veel inzet en lieten zien dat ze goed kunnen zaalvoetballen. Berlikum pakte direct het initiatief en AVC werd op eigen helft vastgezet. De keepster van AVC Rianne van der Walt moest al direct een aantal reddingen verrichten om een doelpunt te voorkomen. Bij Berlikum speelt Don Muganza en dat is een groot talent. Hij schoot een bal hard in en dit was zelf Rianne te machtig en het werd 1-0 voor Berlikum. AVC kreeg kleine mogelijkheden in de counter, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Verdedigend stond het bij AVC goed en daardoor bleef lang 1-0 en dan is er altijd nog een kans. Berlikum bleef goed voetballen en Renik Roorda maakte een einde aan de illusie en na de 2-0 was het verzet gebroken. Don Muganza maakte door goed combinatie voetbal van Berlikum nog twee doelpunten en hiermee was Berlikum de terechte winnaar van het toernooi. AVC daarentegen mag ook zeer trots zijn op hun tweede plaats. Hielke reikte de enorme bekers en prachtige medailles uit.

De prijs voor keeper van het toernooi ging naar Rianne van der Walt van AVC. Don Muganza van SC Berlikum werd beste speler van het toernooi. Foto: Dorus Breidenbach.

De organisatie van het jeugd toernooi en de sponsors werden bedankt voor hun inzet en bijdrage. Van der Meulen Speelgoed had als klap op de vuurpijl zelfs nog voor alle deelnemers aan het toernooi een bal beschikbaar gesteld.

Eindstand:
1 sc Berlikum
2 AVC
3 Stormvogels
4 Zeerobben
5 Makkum
6 fc Harlingen

Sponsoren