Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Ruime bekerwinst fc Harlingen JO15-1

16-09-2018

Na de ongelukkige en onnodige bekernederlaag thuis tegen Terschelling stond zaterdag de tweede bekerwedstrijd op het programma voor de jongens van de 15-1. Ditmaal was MKV’29 de tegenstander. MKV komt een klasse lager uit dan de Harlingers. Op echt gras werd onder ideale omstandigheden gespeeld bij de Leeuwarders.

Helaas was Mika afwezig dus hadden we maar één speler in de wissel dus roeien met de riemen die we hebben. We begonnen in een heel andere opstelling dan vorige week en dat hield in dat alleen Beau op dezelfde plaats stond en dat is logisch als keeper. We begonnen achterin met Allard op de laatste man, rechtsback was Edivan, voorstopper Justin en linksback Keaton. Op het middenveld stonden op de rechterzijkant Ronin en linkerzijkant Lahcen. Nieuw was dat we deze keer met drie mensen in het centrum van het middenveld speelden en dat waren Luuk, Thijmen en Jesper. Als meest vooruit spelende stond vandaag Sawwa. Niels begon dus vandaag op de wissel. Dat het even wennen was is logisch maar het pakte gelukkig heel goed uit achteraf gezien.

Vanaf de aftrap was het spel dat MKV speelde wel heel duidelijk, zo snel mogelijk door de lucht de grote spits zien te bereiken en dat leverde ook de kans voor de 1-0 op voor MKV; De lange bal viel tussen Allard en Justin in en de spits kwam 1 op 1 tegenover Beau te staan, gelukkig schoot de spits de bal over de grond in en kon Beau redding brengen met zijn voeten op de rand van de 16-meter. Hierna kwamen wij steeds beter in het spel en stond vooral ons centrale duo Allard en Justin heel goed en de driehoek Thijmen-Jesper-Luuk ging het spel meer zien en dat leverde ook voor ons wat kansen op.

Een mooie voorzet van Lahcen op Ronin werd door Ronin net naast het doel geschoten en Lahcen duurde wat lang met schieten op doel anders hadden we zeker de leiding genomen. Nadat Sawwa moegestreden naar de kant ging voor Niels zetten we het iets om en dat leverde voor ons nog meer op, Ronin nam de spitspositie van Sawwa over en Niels ging rechts op het middenveld spelen. Na zo’n vijfentwintig minuten kwam fc Harlingen op voorsprong. Allard stak het halve veld over en bereikte Ronin die beheerst raak schoot. Het was Allard die in de cirkel de bal afpakte en begon aan een solo tussen 4 man door, halverwege de helft van MKV passte hij de bal tussen de laatste man en de voorstopper van MKV op Ronin en die schoot de bal zeer beheerst langs de keeper het net in en dus de 0-1. Hierna was het Keaton die nog een 100% kans had maar net op tijd werd geblokt door de keeper op zo’n 5 meter vanaf het doel, Keaton kwam als linksback vaak mee naar voren om gevaar te stichten en deed zijn verdedigende taak ook top vandaag. Dit was de laatste kans van de eerste helft en we konden dus met een voorsprong aan de ranja. Wat in die ranja heeft gezeten weten we niet maar ik zal de mensen van onze kantine vragen hetzelfde bij ons in te schenken in de rust.

Na de pauze was het eigenlijk eenrichtingsverkeer richting het doel van de Leeuwarders. We starten met dezelfde 11 spelers de tweede helft en die tweede helft was maar met één woord te omschrijven: fantastisch. Vanaf het begin stonden we weer zo goed dat we MKV dwongen tot veel balverlies waardoor we de ruimte die ze achterin voor ons lieten afstraften. Lahcen en Niels hielden het veld breed waardoor de backs van MKV bij hun gingen staan, de ruimte die daardoor vrij kwam werd benut door Luuk vanaf rechts en Jesper vanaf links, Thijmen was dan de controleur en veel ballen afpakte gesteund door Justin, Edivan en Keaton. De ene na de andere mooie aanval was te zien en de meeste werden ook nog fraai afgemaakt. Fc Harlingen ging door en MKV was niet bij machte om hier iets aan te doen. De 0-2 was hier een mooi voorbeeld van Edivan pakte de pal van zijn tegenstander af Speelde de bal in op Niels die Luuk diep stuurde. Zijn voorzet vanaf de hoek van de 16-meter kwam hoog voor het doel en werd ingekopt door Ronin (u leest het goed, de kleinste van het veld die gedekt werd door de grootste van het veld) die de bal via de keeper op de lat kopte en door het effect weer terugstuitte achter de lijn dus 0-2. Hierna waren we los en scoorde Lahcen, na een fraaie steekpass van Jesper, de 0-3 vanaf links naar binnen komend. Achterin moesten we noodgedwongen wisselen, Justin had last van zijn hak en werd vervangen door Sawwa die als voorstopper ging spelen. De spits zat al in de broekzak van Justin maar ook Sawwa liet de spits niet aan voetballen toekomen. Luuk kreeg het op zijn heupen omdat hij de ruimte voor hem zag en dat leverde de 0-4 op, weer pakten we op het middenveld de bal af en werd Luuk diep gestuurd, met een schot in de korte hoek liet hij de keeper kansloos. Hierna was het de beurt aan de hardwerkende en goed spelende Jesper die in de drukte rond de 16 de bal kreeg en via de combinatie allen voor de keeper kwam en beheerst de bal langs de keeper schoot (0-5). Lahcen kreeg ook last en vroeg om een wissel waardoor Sawwa naar links ging en Justin weer op de voorstopper. De koek was nog niet op en het slotakkoord was wederom voor Luuk. Want weer door kort dekken en bal afpakken op het middenveld kreeg Luuk de bal op 20 meter van het doel en stond hij oog in oog met de keeper die ver voor zijn doel stond, Luuk lobte de bal over de keeper die de bal nog wel raakte maar niet genoeg om de 0-6 te voorkomen. MKV stelde hier weinig tegenover en kwam nauwelijks voor de goal van fc Harlingen. De verdediging stond als een huis en dat is heel wat waard. Hiermee was het voor ons gedaan met scoren en kreeg Beau nog wel 1 bal te verwerken, niet goede communicatie met Allard leverde bijna nog een tegendoelpunt op maar gelukkig liep dit goed af en hielden we de nul vandaag. Een klasse teamprestatie waar een ieder een belangrijk aandeel in had, niemand uitgezonderd en vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden. Vanuit hier kan het alleen nog maar beter gaan.

Foto’s van de wedstrijd zijn hier te zien.

Sponsoren