Nieuws Blijf altijd op de hoogte

ROY DIJKSTRA ONTHOUD DIE NAAM!

07-03-2022

fc Harlingen 4 speelde afgelopen zondag een uitwedstrijd. Het gaat moeilijk dit seizoen voor de mannen van Koots. Daar moest deze wedstrijd verandering in komen, zoals Chiel Faber zei: “vandaag kunnen we de punten verdubbelen!

De opstelling bestond uit een 4:4:2 formatie met P. Schadenberg op doel. Voor hem stonden van rechts naar links Jean (terug van een blessure), Klaas Bouma, Martin van Wilsum en ROY MADDEFUCKING DIJKSTRA!!! Het middenveld van links naar rechts; Wartes, Faber, Settelaar en Van Sertima. Voorin mochten Mohammed en good-oldie Peter Beuker beginnen. De bank was rijkelijk gevuld met jeugd uit eigen opleiding; Nick Teerling, Ronin Nauta en Keaton van Wilsum. Voeg daar nog dronken droppie Frank Heeres bij en er stond een pracht selectie! Top voorbereidend werk gedaan door Kootsie.

Tegenstander MKV mocht aftrappen en de bal rolde over een droge kunstgrasmat aardig rond. Er werd van beide kanten heerlijk gevoetbald en er zaten mooie acties tussen in deze kelderklasse wedstrijd. De thuisclub kwam na 35 minuten spelen op voorsprong toen de aanvaller de bal Schadenberg in de korte hoek verraste 1 – 0. fc Harlingen speelde slordig in de opbouw en verloor te vaak de duels al vroegtijdig op eigen helft. Het was door goed keeperswerk van Peter dat het bij de 1 – 0 bleef.

In de rust werden de tactische wijzigingen doorgevoerd door Koots Ronald Brandes. Alle wissels kwamen erin en dit was een goede zet van kootsie. Vanaf de aftrap al een grote kans voor Teerling die zijn geplaatste schot naast zag gaan. Van Sertima stuurde met buitenkantje rechtervoet Keaton weg. 1 op 1 kon hij onberispelijk binnen schieten 1 – 1. fc Harlingen geloofde er weer in, en kreeg meer balbezit en kon nog meer aanvallen. Uit een kluts kwam de 1 – 2 binnen toen Mo de bal via de verdediger over de keeper heen schoot (ED). Keaton kon langszij komen met z’n directe tegenstander maar in plaats van af te geven schoot hij tegen de keeper aan. MKV dat ook via de zijkanten kon aanvallen werd tegengehouden door Frank of Roy. Mochten ze dan naar binnen snijden dan was het Martin of Klaas die de bal veroverden. Geen zorgen voor Peter Schadenberg maar soms kwam die in actie en dat was dan uitstekend werk. Via een inworp kwam de bal bij de spits van de Leeuwarders en die ging naar de grond toen hij een knie in z’n rug voelde. Terecht een penalty en die werd benut 2 – 2. Evan stuurde via een steekbal door de lucht Keaton opnieuw naar het doel van de tegenstander en deze was wel raak 2 – 3. De reserves van de Leeuwarders begonnen op te raken en fc Harlingen domineerde de wedstrijd.

Roy Dijkstra, 24 jaar jong en geboren in Harlingen | één echte Harlinger!
Wie kent hem niet? Je ziet hem altijd op de zaterdag en zondag. Hij is een topper voor de club met z’n vrijwilligersfuncties bekleed hij de rol als assistent-trainer voor de Vrouwen 1. Is hij actief langs de lijn bij het 1e van fc Harlingen. En voetbalt hij zelf nog een balletje bij het vlaggenschip het vierde. Deze jongeman heeft in z’n hele senioren carrière nog nooit het doel getroffen. Maar vanaf 6 maart 2022 gaat hij de geschiedenisboeken in met een treffer! Onthoud zijn naam!!!

Roy Dijkstra kwam via z’n positie als linkervleugelverdediger op en via een één tweetje, kwam hij 1 op 1 op de uitkomende doelman. Met een laatste stap tikte hij de bal met voldoende snelheid richting doel. En zo keken we minuten lang hoe Roy Dijkstra z’n doelpunt maakte en de score op 2 – 4 zetten! Een grotere glimlach kon er niet gemaakt worden en ook Ronald Brandes die deze jongen zelf heeft opgeleid, geselecteerd en gescout kon zijn vreugde niet bedwingen en deed een “twerk” dansje richting alle meegereisde fans! Je had erbij moeten zijn. Echt waargebeurd hoor!

In de slotfase kon Van Sertima nog één keer Keaton in stelling brengen en hij was hongerig vandaag want z’n derde doelpunt was een keihard schot en zo stond de eindscore op 2 – 5.

De drie punten konden mee naar Harlingen, Keaton een Hattrick maar vooral de goal van ROY vergeten we NOOIT!

Harlingen 4 heeft nu 6 hele zware dikke punten en dit ruikt naar meer. Of dat gaat lukken moeten jullie zelf maar even komen zien want ze spelen zondag 13 maart thuis tegen het kleurrijke FRIESLAND 5 om 10:00 uur aan de Vierkantsdijk.

En remember! NO KOOTS NO PARTY’S

Sponsoren