Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Rommelige wedstrijd leid tot dikke winst voor fc Harlingen JO14-1

19-09-2022

Donderdagavond 17.45 uur kwamen de mannen van JO14 en de meegereisde supporters aan in Franeker. Helaas was de kantine nog gesloten dus geen koffie…. Gelukkig was iedereen compleet en ingelopen en floot de scheidsrechter 5 minuten eerder voor het begin van de wedstrijd tegen SC Franeker JO14-2.

Na 15 minuten had fc Harlingen al heel veel kansen gehad maar was het spel te slordig en waren er nog geen goals gevallen. Na 20 minuten raakt helaas onze keeper Luuk geblesseerd, Bryan gaat op de goal en we gaan weer verder voetballen. De verdediging bestaande uit Jinne, Daan, Tommy en Frederick heeft het niet erg druk als verdedigers dus kunnen ze mooi mee naar voren om druk te zetten. Dit geeft gelukkig al snel resultaat! Vlak daarna wordt Wouter in de 16 meter onderuit geschoffeld maar op de een of andere manier krijgen de mannen geen penalty. Dat geeft de jongens nog iets meer motivatie, eerst krijgt Dani nog een mooie kans maar dat schot gaat net naast, bij de eerstvolgende aanval maakt Jesper de 0-1! De volgende aanval eindigt in een corner. Uit deze corner komt de 0-2, prachtig ingeschoten door Mike, dit is ook de ruststand. In de pauze gaat gelukkig de kantine open, de ouders aan de koffie en de jongens aan de limonade.

Na de pauze komen de jongens goed terug, het is meteen 0-3 door Jens gevolgd door de 0-4 door Matteo. Vlak daarna heeft Franeker een aanval en krijgt in 1 x een penalty……..de stand is 1-4. Vervolgens fluit de scheidsrechter de wedstrijd af. Verbazing al om! Volgens de supporters en Wiepke moet er nog 10 minuten gevoetbald worden. Na wat heen en weer gepraat gaat de wedstrijd toch weer verder… Het middenveld bestaand uit Thije, Body en Rutger hebben er nog zin in en willen de laatste 10 minuten goed benutten. Fraaie dribbels en voorzetten volgen. Hieruit scoort Jesper nog 3 keer en ook Jens en Matteo maken nog een goal wat de eindstand op 1-9 zet!

A.s. zaterdag nemen de jongens het in een thuiswedstrijd op tegen Tzum JO14-1. Aanvang 10.00 uur!

Sponsoren