Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Rommelige wedstrijd JO12-1 eindigt in gelijkspel

27-09-2022

Afgelopen zaterdag moest de JO12 weer vroeg uit de veren, om 08.20 uur werd er vanaf het sportpark fc Harlingen afgereisd naar Easterein. Tegenstander SDS JO12-1. En het was te merken dat het vroeg was voor sommige spelers en de scheidsrechter.

Na enige vertraging begon de wedstrijd wat later als gepland. SDS overheerste helaas de eerste helft. Er was veel actie op onze eigen helft, en door geluk, een goede verdediging en keeper wisten we de nul te houden. Pas in de laatste 10 minuten werden onze jongens wakker en gingen meer samenspelen en druk op de tegenstander geven. Ondanks de vele kansen van SDS gingen we met 0-0 de rust in.

Na de rust waren onze jongens net wat feller. Hierdoor kwamen we na 10 minuten op een 0-1 voorsprong. Met deze voorsprong werden onze jongens weer wat slordiger, er was weinig samenspel en de motivatie was weer even weg. SDS profiteerde hiervan en maakte de gelijkmaker. Beide teams en toeschouwers leken tevreden te zijn met een gelijk spel. fc Harlingen wist tegen het einde weer te scoren, maar terwijl onze jongens de goal nog aan het vieren waren, maakte SDS direct de gelijkmaker.

Ondanks de rommelige wedstrijd en het gelijkspel, staat de JO12 nog steeds bovenaan in het klassement (met een wedstrijd minder gespeeld). Komende zaterdag spelen ze thuis om 11.30 uur tegen hun leeftijdsgenoten van Oosterlittens op het sportpark van fc Harlingen. En ze kunnen wel support gebruiken vanaf de zijkant!

Sponsoren