Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Regio Team wint 39e Havenstadtoernooi

02-01-2020

Regio Team wint 39e Havenstadtoernooi

Voor de 39e keer werd het Havenstadtoernooi gespeeld en georganiseerd door fc Harlingen. De organisatoren waren Johan en Drewes Janssen, Adriaan Aalders, Lawrence de Graaf, Willem Noorloos en Hielke Jager. En zoals al jaren stond bij de kassa Harma Teuben geassisteerd door Willem Noorderloos. De wedstrijdleiding was in handen van Jan v/d Heide.

Al 39 jaar zijn Age Tichelaar (scheids/grensrechter) en Jan Helvrich (tijdwaarneming) van de partij. Al deze mensen zijn goud waard net als onze eregasten. Onze eregast dit jaar was Wiebe van Dijk en hij werd tijdens de opening bedankt voor zijn inzet, nadat hij met buitenkantje rechts de aftrap had verricht ging het toernooi los.

Foto: Dorus Breidenbach

Poulewedstrijden
Het toernooi begon oudejaarsdag met een ouderwetse derby tussen fc Harlingen en Zeerobben, die bij elkaar in poule A zaten. Zeerobben had een makkie en wonnen met 4-1. Regio team moest in dezelfde poule tegen Flevo uit Middenmeer en dat werd spannend, maar met een nipte overwinning pakte het Regio Team de winst. Regio Team won vervolgens met 2-0 van fc Harlingen, Zeerobben verloor toch wel een beetje verrassend van Flevo met 1-0. De laatste wedstrijden zijn meestal beslissend en hier won Flevo met 2-0 van fc Harlingen en hierdoor plaatste Flevo zich voor de kruisfinale. Zeerobben en Regio Team moesten uitmaken wie de tweede finalist werd. Het werd zeer spannend en toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er 1-1 op het scorebord en dit was voor het Regio Team voldoende om de kruisfinales te bereiken.

In poule B speelde het Sexbierummer AVC hun eerste wedstrijd tegen de Samba Boys uit Leeuwarden. Verassend wist AVC het van een van de favorieten te winnen. De Samba boys waren sterker, maar door goed keeperswerk en slimme uitvallen maakte AVC drie doelpunten en pakten de drie punten. De andere twee teams in deze poule waren het sterke team van Wiron uit Den Oever tegen Berlikum. Wiron bleek duidelijk sterker en won met 4-2. AVC won later met 2-0 van Berlikum. De Samba boys zetten Berlikum met 8-2 aan de kant. Wiron won met 5-2 van AVC en Wiron won ook met 2-0 van de Samba Boys. Dus zaten Wiron en AVC terecht in de kruisfinales.

Kruisfinales
Onder leiding van de scheidsrechters Henk Swart en Willem Jan Kimp, de laatste was ingevallen voor de heer Kraak die jarenlang een duo vormde met Swart maar nu helaas vanwege een blessure moest afzeggen, konden de kruis finales beginnen. Jan Willem floot voor ut eerst op dit toernooi en dat deed die jongen goed.

Regio Team startte tegen AVC en het Regio Team was een wat ouder team met enkele jongkies erin. Klaas Kuiken, broerke van wethouder Hein, was speciaal uit Den Haag gekomen om deze dag mee te spelen. RT startte goed en bij een uitval bracht Drewes Janssen de bal bij Kevin Jaarsma die haalde meteen uit en hange, 1-0. Het spel hobbelde wat op en neer en aan beide kanten was veel inzet. In de 6e minuut kreeg RT een corner, ut hele zootsje van AVC stond te slapen en de bal kwam bij Klaas Kuiken terecht en die joeg de bal in de rechterbovenhoek 2-0. AVC zocht de aanval maar vergaten dan wel eens te verdedigen zo ook nu, Reinier van der Stap zette iedereen op het verkeerde been en hoppa 3-0. Toch gaven de Sexbierummers het niet op, en ze hadden pech om een keer de lat en een keer de paal te raken. Maar toen Arjan Outhuyse de bal wel goed kreeg joeg hij 3-1 binnen. Ze zetten alles op de aanval maar vervolgens kreeg de Roadrunner “Miep Miep” Stijn Schakenbos de bal hij vloog dur as een dief langs en besliste de strijd 4-1.

Wiron tegen Flevo werd ook een zeer spannende partij met veel inzet maar weinig vernuft. Wiron had in Mark Poepjes een sterke keeper die vaak op de goed plaats stond. Wiron zag een van hun weinige goeie aanvallen op de paal belanden. Aan de andere kant knalde ook Flevo een bal snoeihard op de paal. In de laatste seconden kreeg Flevo nog een kans voor open doel maar die werd gemist, de laatste kans van de wedstrijd werd gepakt door keeper Poepjes van Wiron. Het werd penalty’s en dat ging ook gelijk op, Flevo dacht gewonnen te hebben maar de bal vloog er via onderkant lat weer uit. Zes penalty’s waren benut door beide partijen. Wiron schoot de zevende binnen en de achtste van Flevo werd gestopt door keeper Mark Poepjes.

De finalisten van het Havenstadtoernooi 2019; Regio Team – Wiron. Foto: Dorus Breidenbach.

Finale
Een finale dus tussen het Regio Team (RT) en Wiron. Twee keer 12 en een half minuut werd er gespeeld en ook hier was er spanning. RT was aanvallender maar troffen wederom een sterk keepende Mark Poepjes die na afloop terecht benoemd werd tot de beste keeper van het toernooi. Pech was er ook voor RT, Ralf van Hurck raakte net als Kevin Jaarsma de paal. Bij de uitvallen van Wiron stonden v d Stap, van Hurck, Klaas Kuiken en zelfs Michel van der Ploeg goed te verdedigen.

In de 2e helft kreeg Wiron een kans maar ook Connor Bosma bleek een uitstekende keeper. Het werd druk voor het doel van de keeper, Reinier v.d. Stap zag zijn inzet gestopt, Stijn “Miep Miep” Schakenbos kon de keeper niet passeren en datzelfde goldt voor een schot van Ralf van Hurck. In de laatste vier minuten lukte het toch nog, Reinier v.d. Stap veroverde de bal ging op de keeper af en punterde fraai 1-0 binnen. Wiron leverde hun keeper in voor een speler en zo kwam RT onder druk. Helemaal toen Kevin Jaarsma 2 minuten straf kreeg. Maar ze redden het mede dankzij goed keeperwerk van Connor Bosma en wonnen hiermee de 39e edititie van het Havenstadtoernooi.

Een keuze te maken uit de beste speler van het toernooi bleek moeilijk. Maar uiteindelijk werd er terecht gekozen voor Reinier van der Stap (links op de foto). Beste keeper werd Mark Poepjes (rechts op de foto). Foto: Dorus Breidenbach.

Hielke Jager kon de prijzen uitreiken en bedankte alle medewerkers en sponsors. Wijtze Hempenius opende het bal en het bleef nog lang gezellig. Een mooi einde van een fantastisch Havenstadtoernooi. Meer foto’s van het hele toernooi bekijken? KLIK DAN HIER!!

Eindstanden:
1 Regio Team
2 Wiron
3 AVC
4 Flevo
5 Zeerobben
6 Samba Boys
7 fc Harlingen
8 Berlikum

fc Harlingen bedankt de sponsoren van het Havenstadtoernooi. Zonder de bijdrage en giften van onze sponsoren zouden wij dit toernooi nooit op deze wijze kunnen organiseren. fc Harlingen wil graag via deze weg alle sponsoren van het Havenstadtoernooi bedanken.

 

Sponsoren