Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Record opbrengst voor TeamTwan

24-10-2019

Na maanden lange voorbereiding was het afgelopen zondag zo ver. De derde maal dat TeamTwan de Run4Semmy voltooide.

TeamTwan
Zondagochtend 20 oktober vertrok TeamTwan met de nodige aanhang al vroeg richting Amsterdam. Het team is tot stand gekomen nadat op 8 december 2016 Twan op 8-jarige leeftijd is overleden aan de vreselijke ziekte hersenstamkanker. Voor deze ziekte is tot op heden nog geen medicatie of behandeling beschikbaar. Vanaf de diagnose is de levensverwachting gemiddeld 9 maanden, maar de overlevingskans 0%. TeamTwan deed dit jaar voor de derde keer mee aan deze Run4Semmy en dit jaar bestond het team uit René Metz, Gwen Metz, Regina Mulder, Wesley Scholtheis, Jori van der Meijden, Gijs en Anouk van der Meijden.

Run4Semmy
Tijdens de TCS Amsterdam Marathon organiseert Stichting Semmy elk jaar een Run4Semmy met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Dit onderzoek is hard nodig om de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker te vergroten. Traditiegetrouw wordt er begonnen met een bijeenkomst in het VUmc waarna er met z’n allen gestart wordt aan de Run van 8 km. Deze Run4Semmy leidt je door het prachtige Amsterdam en wordt gelopen met veel emotie, verhalen, anekdotes en herinneringen en eindigt uiteindelijk in het Olympisch Stadion. In minder dan een uur kwam TeamTwan over de finishlijn en hebben ze het ook dit jaar maar weer eens geflikt! En zij hebben dit niet voor niets gedaan. TeamTwan heeft namelijk een flink bedrag binnen weten te halen aan donaties.

Opbrengst
Al eerder dit jaar hielden Henk de Jong en Arjen de Boer een lezing bij fc Harlingen. Een zeer waardevolle avond waarbij de volledige opbrengst naar Stichting Semmy zou gaan. Deze avond is het prachtige bedrag opgehaald van € 1.500,-. Tezamen met de inzamelingsactie van TeamTwan op Facebook (€ 500,-) én de overige donaties ( € 1.324,50) gaat er dit jaar een totaalbedrag van € 3.334,50 overgemaakt worden naar Stichting Semmy. TeamTwan bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan dit fantastische bedrag!!!!!

Sponsoren