Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Positieve uitingen op Nieuwjaarsreceptie voeren boventoon

08-01-2020

Positieve uitingen op Nieuwjaarsreceptie voeren boventoon
HARLINGEN – Het was topdrukte afgelopen zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie. Bij binnenkomst werd een ieder verwelkomt met een glaasje champagne alsmede een bonbon, aangeboden door bakkerij Elsinga. Daarna heette Evelien Attema namens de Activiteitencommissie iedereen van harte welkom en gaf vervolgens het woord aan voorzitter Nico Beuker.


Foto: Ubbo Posthuma

Ook Nico Beuker heette iedereen hartelijk welkom in het bijzonder trainer Gerrie Schouwenaar met partner, wethouders Harry Boon en Paul Schoute alsmede diverse raadsleden. Beuker sprak in zijn nieuwjaarsrede over de goede sfeer die door de leden gecreëerd is. “Het gaat niet alleen om met z’n allen een balletje te trappen, maar dat iedereen het naar zijn zin heeft. Dit heeft ook te maken met het enthousiasme van onze vrijwilligers, die ieder op eigen wijze zich met hart en ziel inzetten voor deze mooie vereniging.

Ook een moment van stilte gezien het overlijden van verschillende leden afgelopen jaar. Een speciaal woordje omtrent het overlijden van ome Kees (Leijen), zoals de voorzitter hem noemde. “Tijdens de jaren dat ik bij vv Harlingen eerste klas speelde, was Kees onze vaste materiaalman. Ik heb vanaf mijn 17e op dit niveau gespeeld en al die jaren was hij onze steun en toeverlaat. Toen ik 35 werd ben ik vanuit het eerste elftal naar de veteranen gegaan. Kees is toen meegegaan en tot zo’n drie jaar geleden was hij ook daar de materiaalman. Kees was ernstig ziek en wist het toch nog lang vol te houden tot afgelopen vrijdag toen hij kwam te overlijden. Vóór de kerst ben ik nog even bij hem geweest en samen hebben we nog televisie gekeken.
Vervolgens passeerden de namen van de mensen die afgelopen jaar de club zijn ontvallen en voor fc Harlingen altijd hun uiterste best hebben gedaan. Kees Knier, Coby Hobma, Relly Mier, Hennie van der Hoek, Eelke Ligthart, Frans Hoekstra en Kees Leijen. Eén minuut stilte volgde hierop.

We hebben afgelopen jaar ook heel veel leuke dingen meegemaakt”, ging voorzitter Beuker verder. “Best of de Rest toernooi, vrijwilligers avond, familiedagen, pub quiz, havenstad toernooi enz. Op alle mogelijke manieren zorgen jullie met z’n allen voor een goede sfeer en dat fc Harlingen op de kaart wordt gezet. Vorig jaar hebben we een nieuwe jeugdtrainer aangesteld, maar door ziekte kon hij niet langer functioneren. We doen ons best om deze leegte binnenkort op te vullen”, aldus voorzitter Nico Beuker.


Foto: Ubbo Posthuma

Het is al jaren de gewoonte dat ook Age Tichelaar zijn woordje doet tijdens de nieuwjaarsrecepties. Ook nu kreeg Age alle credit om de mensen toe te spreken. Hij sprak de loftrompet over de trainers zoals Catrinus Bouwhuis die de allerjongste pupillen traint. Ook wat betreft de meisjestrainingen doen Ingrid Bouma en Marleen Bergsma goed werk. De JO13 pupillen zijn op dinsdag- en donderdagavond in goede handen van Remko Zandberg en Jesse Mulder, dit met Jori van der Meijden als leider. Ook Arjan Outhuyse en Jelmer Wolda werden even genoemd wat betreft hun trainersactiviteiten bij JO12 pupillen. Verder de nieuwe voetbalkooi die volgens Age een groot succes is. Wat de senioren betreft hoopte hij dat alle neuzen de goede richting opstaan. “Laten jullie bij een voorsprong in de wedstrijd, je de kaas niet van het brood eten.” Tot slot wenste Age het hoofd- en jeugdbestuur en alle trainers een sportief 2020 toe.

Nu het officiële gedeelte gedaan was, konden de beentjes van de vloer. Dit onder leiding van band The Showbusters uit Schagen die voor een gezellig stukje muziek zorgden. De keuken en de bar draaiden op volle toeren. Regelmatig kwam men met lekkere hapjes langs mede mogelijk gemaakt door Pizzeria Pompeï. Hulde voor de dames en heren van de activiteiten- , bar- én schoonmaakcommissie, die deze middag/avond tot in de puntjes hebben verzorgd.


Tekst en Foto: Ubbo Posthuma

Sponsoren