Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Plezier en samenwerking bij JO10-1

11-03-2019

Zaterdag 9 maart kon er, na twee weken vrijaf, eindelijk weer gevoetbald worden. Vandaag staat de wedstrijd sc Franeker JO10-4 tegen fc Harlingen JO10-1 op het programma. Leider Rinke is vandaag afwezig dus ik (Sido) mag de honneurs waarnemen. Het beloofd geen makkelijk wedstrijd te worden, want het waait hard en Franeker uit is altijd lastig. Vandaag hebben wij maar liefst tien spelers. Dit omdat ook Matteo Wierda vandaag zijn opwachting in het team maakt. Hij heeft een paar keer mee getraind en is helemaal klaar voor zijn eerste wedstrijd.

fc Harlingen begint voortvarend aan de wedstrijd en Frederick weet al na een paar minuten het doel te vinden. Echter Franeker laat zich niet zomaar de kaas van het brood eten. Ze komen vaak gevaarlijk dicht bij de goal, maar de achterhoede bestaande uit wisselend, Jens, Roos en Jinne weren zich kranig. Ook Luuk die de eerste helft op goal staat moet alle moeite doen om de tegentreffer te voorkomen. Het spel golft op en neer. Helaas kan de voorhoede, wisselend bestaand uit Karlijn, Daan, Matteo, Kaydin, Thije en Frederick, ondanks hun inzet geen tweede doelpunt forceren. Met 1-1 op het scorebord fluit de scheidsrechter voor de rust.

De tweede helft start Franeker veel feller dan de Harlingers. Mede omdat wij met het hele team vlak voor de goal blijven hangen en onhandig verdedigen weet Franeker in twee minuten tijd drie keer te scoren. Geschrokken kijken wij tegen een 4-1 achterstand aan. De vertwijfeling slaat toe….. hoe kan dit? Na de spelers vanaf de kant pittig te hebben aangesproken kan deze tweede helft alle kanten op. Wordt dit een zeperd of gloort er nog iets van hoop?

De schrik en de sombere stemming slaan om en de hoofden gaan omhoog. Er wordt weer gevoetbald. Iedereen doet een stapje harder en knokt voor elke meter. Matteo weet gelukkig al snel het tweede doelpunt te maken. Ook Jens en Luuk vinden in de volgende tien minuten het doel. Het staat weer 4-4. Dit is zeker verdient en zou een mooie en terechte uitslag zijn geweest. Toch weet Kaydin in de laatste minuut nogmaals het net te vinden en dan staat het zomaar 4-5. Wat een krankzinnig en spannende wedstrijd was dit! Jongens en meiden jullie hebben vandaag laten zien dat plezier en samenwerking leidt tot mooie resultaten.

Dit is geschreven door een trotse interim coach.

Sponsoren