Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Plassen? Telefoneren? Buitenspel? Het kon allemaal in de wedstrijd van MO17-1 tegen vv Sneek Wit/Zwart MO17-2

30-01-2023

Afgelopen zaterdag was het voor iedereen vroeg opstaan. Om 7.45 uur werd er vertrokken naar Sneek om daar aan te treden tegen Sneek Wit/zwart MO17-2.

De avond ervoor kreeg de leiding te horen dat Sneek verder zou gaan als een 9-tal. Dat was een tegenvaller, 1x eerder speelden onze meiden tegen een 9-tal en dat pakte toen slecht uit. Het vervelende is dat er dan ook ineens veel wissels zijn. Prettige bijkomstigheid was voor deze keer dat er al een aantal afmeldingen waren: Pena, Sara en Rixt.
De opstelling: Emma, Anouk, Agathe en Berit.
Eliza, Menthe en Stijn.
Roliene en Kirsten.
Als wissel begonnen Sophia, Svenya en Denise.
Meike ging mee om te vlaggen, ze had gelijk de scheidsrechter op haar hand want oh wat had ze een mooie naam! Dit moest ze nog lang aanhoren.

De meiden begonnen vol goede moed aan de wedstrijd en dat resulteerde in heel veel kansen. Roliene, Kirsten, Menthe en Stijn hadden allemaal de kans om de score te openen maar de keeper stond steeds goed opgesteld. Uiteindelijk was het Roliene die de 0-1 binnenschoot en was er langs de kant toch wel wat opluchting. 10 Minuten later nam Agathe een vrije trap en schoot ze deze prachtig binnen, 0-2. Ook Svenya kreeg een enorme kans maar schoot deze van dichtbij over.

Na ongeveer een half uur spelen stuurde Tijana Denise de diepte in, Denise nam rustig aan en schoot zonder te twijfelen de 0-3 binnen. Het spel ging door of…. nee toch niet… De scheidsrechter lag het spel stil voor zichzelf. Hij had hoge nood en schoot zo de struiken in. 2 Tellen later werd het spel hervat alsof er niks gebeurt was…
Sophia was niet helemaal fit maar ze probeerde het toch even, helaas moest ze er al snel weer uit. We misten duidelijk onze vuurvreter!

In de 2e helft werd er niet goed gespeeld, veel balverlies waardoor Sneek meer aan spelen toe kwam. Gelukkig werden ze niet echt gevaarlijk. Af en toe kwam fc Harlingen toch goed door en scoorde dan ook, Stijn maakte de 0-4. Even later werd er geroepen dat de scheidsrechter niet oplette, althans niet op het spel. Hij had inmiddels zijn leesbril op de neus en stond rustig te telefoneren. Druk baasje die voor en na de wedstrijd geen tijd had voor belletjes en toiletgang.

De wedstrijd ging door en Tijana schoot de 0-5 beheerst binnen. Toen kreeg Eliza de bal op rechts, nam deze mee en zette voor op Stijn die rustig binnen schoot. Helaas werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Maar de beelden lieten anders zien, Ingrid had deze goal namelijk gefilmd en daarop was duidelijk te zien dat Stijn geen buitenspel stond. Helaas, het feest ging niet door…

Dan Agathe maar, die van een flinke afstand uithaalde en de bal keurig in de kruising wist te leggen. En zo eindigde deze wedstrijd in een 0-6 overwinning en staan de meiden 2e op de ranglijst met 6 punten uit 2 wedstrijden!
Aankomende zaterdag wordt er weer in een 9-tal gespeeld, thuis tegen Akkrum. Aftrap is om 11.00 uur.

De “buitenspel goal” gemist? Volg onze socials en mis niks!

Sponsoren